Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

"Ysabel" i nastavak "Percyja Jacksona" u knjižarama

ysabel250U nakladi Algoritma dostupna su dva nova naslova: dugo iščekivana Ysabel Guy Gavriel Kay i druga knjiga "Percyja Jacksona i Olimpijaca" pod naslovom More čudovišta, autora Ricka Riordana.

 Ysabel je deseti Kayev roman, objavljen 2007., koji se neposredno referira na "Fionavarsku tapiseriju" napisanu dvadesetak godina prije. Radnja se odvija u francuskoj provinciji Aix-en-Provence, gdje 15-godišnji Ned Mariner dolazi sa svojim ocem fotografom kako bi snimili katedralu Saint-Sauveur. Tamo upoznaje američku studenticu Kate koja posjeduje zavidno znanje o povijesti same katedrale. Njih dvoje će se naći u priči koju nisu očekivali, priči o starim sukobima, mrtvima i živima, a započet će s neobičnim strancem s nožem u ruci.

Guy Gavriel Kay je već svima poznato ime, što zbog vlastitih romana, što zbog suradnje s Christopherom Tolkienom, a Ysabel se smatra jednim od Kayevih najuspješnijih romana, koji u hrvatskoj verziji možemo čitati u prijevodu Predraga Mavara. Više o autoru na njegovoj stranici , a za prvo poglavlje Ysabel pogledajte ovdje.

more_cudovista250U nastavku "Percyja Jacksona i Olimpijaca"  More čudovišta, Talijino stablo - magična granica Kampa mješanaca -  je otrovano, a jedini način da se utočište bogova očuva je pronaći zlatno runo, koje se nalazi na otoku u moru čudovišta, smrtnicima poznato kao Bermudski trokut.

Nakon Mora čudovišta slijede još tri nastavka  The Titan's Curse, The Battle of the Labyrinth, The Last Olympian. Osim Percyja Jacksona, Rick Riordan je poznat i kao jedan od pisaca "39 tragova".

Vijesti o pentalogiji možete pratiti na britanskoj stranici o Percyju Jacksonu, a ovdje kao i uvijek možete zaviritu u prvo poglavlje u prijevodu Ivana Zorića.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona