Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

"Az" osvojio nagradu HAZU

Autor: sabriel

az250Povijesni roman Az autorice Jasne Horvat osvojio je nagradu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, koja se dodjeluje za najveća znanstvena i umjetnička dostignuća u prošloj 2010. godini. 

Az je dobio nagradu u kategoriji književnog postignuća, a nagrada će se dodijeliti autorici na svečanoj sjednici 26. svibnja ove godine u Zagrebu.

Roman Az objavljen je 2009. godine u izdanju Naklade Ljevak, a radnja se zbiva u 9. stoljeću - vrijeme Ćirila i Metoda - gdje pratimo glavnog lika romana Konstantina Filozofa, tvorca glagoljice. Osim njega, u romanu se pojavljuju brojne povijesne ličnosti kao što su carica Teodora, hrvatski kralj Tomislav, Anastazije Bibliotekar i drugi. 

Spisateljica Jasna Horvat, osim književnim radom, bavi se i teorijom umjetnosti, piše znastvena i stručna djela iz društvenih i humanističkih znanosti,  te je redoviti profesor na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Na portalu smo predstavili njen također povijesni roman - Bizarij.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona