Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

"Probuđena" i "Piratske širine" na tržištu

probudjenaAlgoritam je na tržište izbacio dva nova romana, Probuđena, osmi nastavak vampirskog serijala Kuća noći P.C. i Kristin Cast i Piratske širine Michaela Crichtona.

Pomilovana od Viokog vampyrskog vijeća, Neferet se vraća na svoju poziciju Visoke svećenice u Kuću Noći u Tulsi, no zaklinjući se na osvetu i koristeći Kalonu kao oružje protiv Zoey. Zoey u međuvremenu provodi vrijeme u zamku Sgiach na otoku Skye, pripremajući se da preuzme prijestolje. Rephaim se za to vrijeme bori s vlastitim osjećajima koji se bude za Stevie Rae, nalazeći se na vagi između ljubavi i dužnosti.

Neumorne majka i kći, P.C: i Kristin Cast nakon osmog najavljuju za sada još jedan nastavak pod naslovom Destined. Uz serijal, pripremaju nadopunu za vlastiti vampirski svijet od tri priručnika pod imenima The Fledgling Handbook 101 (u Americi izdan 2010.), potom Dragon's Oath i Nyx in the
House of Night: Mythology, Folklore and Religion. O svemu tome se možete informirati na službenoj stranici,  a prvo poglavlje Probuđene pročitajte ovdje.

piratske_shirineMichael Crichton je za svog života objavio 25 romana, a nakon njegove smrti 2008 godine pronađeno je nekoliko rukopisa u njegovom kompjuteru, među njima i roman Piratske širine, koji je nedavno posthumno objavljen kao impresivni 26. roman u plodnoj Crichtonovoj karijeri.

Radnju je smjestio u 17. stoljeće u Port Royal, glavni grad Jamajke, gdje guverner Almont uz pomoć kapetana Charlesa Huntera snuje planove kako da opljačka blagom nakrcanu španjolsku galiju, usidrenu u blizini otoka Matancerosa. Stari morski vuk Hunter, unatoč glasinama o njegovoj sposobnosti, trebat će svu svoju lukavost i sreću da bi uspio izvršiti zadatak.

Piratske širine se trenutačno pripremaju za filmsku adaptaciju, a sam film bi trebao režirati Steven Spielberg, koji je već dva puta koristio Crichtonove romane kao predloške za filmove Jurski park i Jurski park 2: Izgubljeni svijet.

Detaljne informacije i novosti o Crichtonovoj ostavštini možete pratiti na njegovoj stranici. I, naravno, obavezno pročitajte prvo poglavlje.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona