Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Anđeli će samo zaspati

andjeli_merita250Još jedan anđeoski roman našao je svoje mjesto u nakladništvu Ljevaka. Saznajte više o romanu prvijencu autorice Merite Arslani o kojem hvalospjeve pišu renomirani hrvatski pisci Ante Tomić i Miljenko Jergović...

 

Unatoč poplavi romana s tematikom anđela u posljednje vrijeme, svejedno je lijepo vidjeti da je malo hrvatsko tržište bogatije za još jednog pisca, pogotova ako je mlađahan kao Merita Arslani. Njezin roman Anđeli će samo zaspati izdan je u nakladi Ljevak i usprkos tomu što su joj mnogi htjeli predbaciti izbor tematike, nitko joj nakon čitanja romana nije mogao osporiti nježnost i toplinu.

Anđeli će samo zaspati je roman o misteriju života i smrti, koji povremeno biva otkriven odabranima. Glavna junakinja Katarina, tridesetogodišnjakinja prosječnog života, uspostavlja kontakt sa svojim anđelom čuvarom koji joj priopćava da će umrijeti za 3 mjeseca. Pripremajući se za vlastitu smrt, skupljajući komadićke vlastitog života, ne zna da joj se možda pruža još jedna prilika za ostanak na zemlji, no samo ako dopusti da joj se dogodi ono najbolje što život može ponuditi... 

Merita Arslani rođena je 1974. godine u Zadru gdje je na Filozofskom fakultetu diplomirala francuski i latinski, nakon čega je završila studij novinarstva u Londonu. Trenutačno radi kao novinarka za Jutarnji list, a ovo je njezin roman prvijenac, o kojem više možete pročitati na stranici nakladnika.

Zanimljivost za kraj vijesti: roku od godine dana u Nakladi Ljevak objavljena su čak četiri romana: Koprena, Angelologija, Vrijeme anđela i Anđeli će samo zaspati. A ako tome pribrojimo i prvijenac Vječnost Nikoline Bevande, čini se da su se anđeli čvrsto utaborili u hrvatskom nakladništvu fantastike...

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona