Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Stari Rim, vukodlaci i Križarski ratovi

krvicokolada250Ovaj mjesec je naklada Znanje u biblioteci Knjiga dostupna svima preipremila 3 romana koja bi vas mogla zanimati: Krv i čokolada Anette Curtis KlauseKćeri Rima Kate Quinn i Kraljevstvo na kraju puta Jana Guilloua.

Kako jedna recenzija romana kaže, kao da srednja škola nije dovoljno teška, pokušajte još uz to biti i vukodlak! Krv i čokolada je još jedan roman u nizu njih s glavnim protagonistom kao stvorenjem noći. Glavni lik je, naime, Vivian Gandillon, pripadnica čopora vukodlaka, kojoj vlastita tajna dodatno komplicira dovoljno složene ljudske probleme, poput zaljubljenosti i odrastanja. Godine 2007. smo mogli gledati i ekranizaciju romana, a sad je dostupan  hrvatski prijevod čije prvo poglavlje možete pročitati ovdje. 

kceri_rima250

 

 

 

Nakon romana Ljubavnica Rima, Kate Qinn se vraća s novim naslovom Kćeri Rima, također povijesnim romanom o dvije sestre Korneliji i Marceli, obje kao moguće nasljednice rimskog carstva. Zakulisna borba za prijestolje otkriva kako žene nisu ni u kojem pogledu imale malu ulogu u stvaranju povijesti. Kate Qinn je najavila i treći roman slične tematike, a više možete pročitati na njezinim službenim stranicama, a prvo poglavlje pročitajte ovdje

 

 

kraljevstvo_nkp250

 

U trećem dijelu Križarske triologije pod nazivom Kraljevstvo na kraju puta, glavni lik Arn Magnusson se vraća kući nakon 20 godina ratovanja. U Švedsku dovodi niz bistrih ljudi s kojima planira izgraditi i unaprijediti rodnu grudu, no predstoji mu još mnogo borbi kako bi očuvao postojeće stanje. Treći dio obuhvaća posljednji dio Magnussonova života, čime se triologija i završava, no Guillou je 2001. izdao još jedan roman The Heritage of Arn, u kojem je glavni lik Birger Jarl, osnivač Stockholma, unuk Arna Magnussona. Za sve fanove, tu je i besplatno prvo poglavlje

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona