Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Druga knjiga sabranih djela IBM

ibm_basne_bajke250Slavonsko-brodski Ogranak Matice hrvatske predstavio je 18. travnja, na rođendan Ivane Brlić - Mažuranić, drugu knjigu sabranih djela dotične spisateljice pod nazivom Bajke i basne

Knjiga uz Priče iz davnine, najobjavljivanije Ivanino djelo, sadrži i  sve tiskane i napisane bajke i basne Ivane Brlić - Mažuranić, pri čemu su priređivači Ivana Žužul Vuković i Tvrtko Vuković obavili opsežan posao sakupljanja rukopisa i novinskih izdanja u kojima je književnica objavljivala te kritičkog odabira između više postojećih verzija istoga teksta.

Prva knjiga sabranih djela obuhvaća dva Ivanina romana Šegrt Hlapić i Joža Dalmatin, a nakon druge knjige Bajki i basni, nakladnik najavljuje još tri sveska koja će sadržavati pripovjetke, pjesme i spisateljičinu korespondenciju.

Za čitatelje i obožavatelje Ivaninog lika i djela, preporučamo da zavire u objavljeni Ivanin dnevnik iz djevojaštva - Dobro jutro, svijete te njenu biografiju U potrazi za Ivanom, oba izdanja iz nakladničke kuće Mala zvona.

 

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona