Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Firentinska čarobnica

Autor: sabriel

firent_carobnica250Firentinska čarobnica britansko-indijskog pisca Salmana Rushdiea novo je izdanje nakladničke kuće Izvori.

Ovaj roman mjestom radnje spaja renesansnu Italiju, točnije Firencu, i egzotičnu Indiju. Kroz svoj prepoznatljivi stil i žanr u kojem se najbolje snalazi - magični realizam, Rushdie nam donosi još jednu priču o zanimljvim kulturama, putovanjima i pustolovinama,  od kojih je ona najveća pronaći svoje mjesto u svijetu. 

"Senzualni svijet Firence, njegovih moćnih kurtizana, praznovjerja i lomača, te hedonističku prijestolnicu Mogulskog carstva u kojoj se jedan veliki vladar svakodnevno muči s vjerskim pitanjima, željama i izdajama svojih sinova. A u svemu, i ponad svega, satkana priča o snazi ženske ljepote, o jednoj ženi koja nastoji upravljati svojom sudbinom u svijetu muške dominacije.", kratak je opis romana na Izvori.com.

Roman je tvrdo ukoričen i donosi 340 stranica literarnog užitka. 

Više o autoru Rashdieu, dobitniku nagrade Booker of the Bookers za roman Djeca ponoći, saznajte ovdje

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona