Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

Najavljen konačni datum izlaska A Dance with Dragons!

Autor: sabriel

ples_zmajevaNakon godina odugovlačenja i mnogih rokova koje je kršio, George R.R. Martin napokon je objavio konačni datum izlaska možda najiščekivanijeg romana na trenutačnoj književnoj fantasy sceni - A Dance with Dragons.


Datum konačnog izlaska Martin je objavio na svojem blogu, a to će biti 12. srpnja ove godine.

Je li konačni datum izlaska knjige potaknut time što se u travnju počinje s prikazivanjem TV-serije Igra prijestolja (nazvanom prema prvom romanu iz Martinovog serijala Pjesma Leda i Vatre) ili ga na završetak potaknulo sve više rastuće nezadovoljstvo fanova zbog čekanja, ili neki treći razlog, možemo samo nagađati. Kako god, vjerni fanovi Martinove sage napokon su dočekali ovu, ne sumnjamo, književnu poslasticu, te se samo možemo nadati da nećemo morati ovoliko dugo čekati izlazak šestog romana - The Winds of Winter i sedmog - A Dream of Spring.


Iako je zadnji roman – Gozba vrana – objavljen 2005. godine, a od 2007. godine najavljivani su izlasci Plesa zmajeva (A Dance with Dragons), Martinu je trebalo puno više vremena za ovaj nastavak nego što je planirao. Sudeći po njegovom blogu većinu je vremena polirao i prepravljao poglavlja Daenerys – Majke zmajeva. Na tom tzv. Meereenskom čvoru je radio dosta dugo, a nazvan je tako prema gradu u kojem se lik Daenerys ustoličio.


Više o Pjesmi Leda i Vatre možete saznati u  recenziji, a o najnovijem romanu u detaljno obrađenom članku ovdje.

Ako vam to nije bilo dovoljno uzbuđenja, pogledajte prvi dugi foršpan serije Igra prijestolja u kojem, ako pozorno pratite, možete primjetiti i Druge (Bijele šetače), bića od leda koja žive na dalekom sjeveru.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona