jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Zov duha i Kraljičina luda

Autor: sabriel

zov_duhaOvaj mjesec iz naklade Znanje d.o.o dolazi po još jedan fantasy i povijesni roman: Zov duha iz serijala Vampirska akademija američke autorice Richelle Mead, te Kraljičina luda britanske povjesničarke i spisateljice Phillipe Gregory.

Nedugo nakon četvrtog romana objavljenog početkom veljače, u petoj knjizi Vampirske akademije nastavljaju se avanture najboljih prijateljica - vampirske princeze Lisse i Dhampirke Rose. Matura u Vampirskoj akademiji se bliži, što znači i oslobođenje od okova koje nameće. Rose nije uspjela ubiti svoju ljubav Dimitrija, no on je okusio njenu krv i sad je traži. Ovo je predzadnja knjiga serijala nakon koje još slijedi Last Sacrifice.

Posjetite službene stranice autorice, a svakako pročitajte prvo poglavlje Zova duha.

kralj_ludaPovijesni roman Kraljičina luda prati priču Hanne, djevojke židovskog podrijetla koja je pred španjolskom inkvizicijom s ocem pobjegla u Englesku. Radnja romana smještena je u sredinu 16. stoljeća, u doba vladavine Edwarda, mladog sina pokojnog Henrika VIII. Spletom okolnosti Hanna se nađe u ulozi svete lude i špijuna na engleskom dvoru, rastrgana između poslušnosti, vjere, magije i ljubavi prema grofu Robertu Dudleyju. 

U istoj biblioteci su objavljeni i drugi romani autorice Phillipe Gregory vezani za dinastiju Tudor: Bijela kraljicaDruga sestra Boleyn (ekranizirano 2008. pod nazivom The Other Boleyn Girl). 

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona