xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

Nastavci Fionavarske tapiserije

Autor: sabriel

lutajuciplamČetiri godine nakon što je Algoritam objavio prijevod prvog dijela trilogije Fionavarske tapiserije poznatog kanadskog pisca Guya Gavriela Kaya, pod nazivom Stablo ljeta, izdani su jedan za drugim preostali nastavci: Lutajući plam i Najmračniji put.

Radnja trilogije prati petero kanadskih studenata, koji iz naše sadašnjosti na Zemlji dospiju u jedan od paralelnih svijetova, točnije prvi od svih svijetova - Fionavar. Naravno, tamo nisu dosjeli pukim slučajem jer svaki od njih zapravo ima posebnu ulogu u borbi Dobra i Zla koja se odvija pred njihovim očima.

Roman u sebi okuplja razne magične likove kao što su patuljci, čarobnjaci, vile i bogovi, uz mješavine raznih mitologija. Pripada među najbolje post-tolkienovske trilogije. To potvrđuju i nagrade: za Lutajući plam Kay je po objavljivanju 1987. osvojio 2 nagrade: Aurora naradu te Casper nagradu za najbolju spekulativnu fantastiku.

Za naslovnice sva tri dijela zaslužan je Igor Kordej, dok je prijevod zadnja dva romana napravila Anja Mjanarić.

Za bolje upoznavanje sa trilogijom, pročitajte besplatna poglavlja Lutajućeg plama i Najmračnijeg puta.

 

najmracnijiput

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona