goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

The Annotated Elminster

Autor: Belmorn

elminster-set.jpg
The Annotated Elminster je omnibus roman Eda Greenwooda u svijetu Forgotten Realmsa. Knjiga tvrdog uveza sadrži prva tri romana o Elminsteru: The Making of a Mage, Elminster in Myth Drannor i The Temptation of Elminster.

Osim toga, u knjizi su i poduži autorovi komentari koji nam daju dublji uvid u stvaranje knjige i svijeta Forgotten Realmsa, najpoznatijeg Dungeons and Dragons settinga. 

Knjige prate čarobnjaka Elminstera od rane mladosti do srednje životne dobi, te pokrivaju onaj period života kada je najviše izučavao magiju. Kasnije je Elminster postao jedan od najslavnijih likova Forgotten Realmsa, poznat po brojnim postignućima i svom zaštitnom znaku: magičnoj neugasivoj luli.

Ako želite saznati više o Edu Greenwoodu, pročitajte intervju ili autorovu biografiju.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona