goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

Serijal Besmrtnici: Zauvijek

Autor: sabriel

zauvijek.jpgObjavljena je prva knjiga Zauvijek novog fantasy tinejdžerskog serijala "Besmrtnici" američke autorice Alyson Nöel, u Algoritmovoj nakladi.
Roman od 216 stranica prevela je Mihaela Velina Szabo, a naslovnica potječe od američkog originala.


Serijal mnogi uspoređuju sa Sumrak sagom, a "Besmrtnici"  je prate po popularnosti i financijskom uspjehu. To je prepoznao i Algoritam, kojem je ovo drugi post-Sumrak serijal preveden na hrvatski jezik.

Roman Zauvijek dospio je na ljestvicu bestsellera The New York Timesa odmah po objavljivanju u veljači 2009. godine, a nakon tog uspjeha autorica je brzo objavila nastavke: Blue Moon i Shadowland. U lipnju ove godine očekuje se i četvrti nastavak Dark Flame.

Radnja serijala vrti se oko djevojke po imenu Ever koja nakon prometne nesreće u kojoj je izgubila čitavu obitelj stječe zanimljivu sposobnost. Može vidjeti aure ljudi i čuti njihove misli, te se zbog toga zatvara od svijeta. Sve se mijenja kad upozaje novog učenika Damena Augustea koji također ima posebne sposobnosti...

Prvo poglavlje romana možete pročitati ovdje, a svakako pogledajte i službene stranice autorice.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona