Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Kolijevka za macu i Svemirski trgovci

Autor: sabriel

kolijevkazamacu.jpgNakladnička kuća EPH Novi Liber pustila je u prodaju dva od tri najavljena naslova u okviru biblioteke za SF književnost - Kolijevku za macu Kurta Vonneguta te Svemirske putnike Frederika Pohla i Cyrila M. Kornblutha, objavio Profil.hr.

Podsjetimo, urednik ove biblioteke jest Milivoj Solar, hrvatski teoretičar književnosti i akademik, koji nas po prvi puta na hrvatskom jezku upoznaje sa SF klasicima.

Kurt Vonnegutova Kolijevka za macu, (1963.), "fantastična je satira u kojoj autor ironizira nasljeđe i dostignuća znanosti koja s jedne strane predstavljaju napredak ljudskoga roda, a s druge strane nezaustavljivo vode svijet u kataklizmički kraj" (Profil.hr)
Glavni lik je genijalni znanstvenik Dr. Hoenikker, no on ne razumije da njegov najnoviji izum Led devet prijeti uništenjem čitavog planeta...
Roman dolazi u mekom uvezu i na 279 stranica.

Roman Svemirski trgovci zajedničko je djelo Frederika Pohla i Cyrila M. Kornblutha, a u knjižnom obliku prvi put je objavljen 1952. godine. Autori na proročki način iznose fabulu u kojoj je Zemlja prenapučena, ekonomska moć prevladala je nad političkom, a stanovništvo se zavodi agresivnim reklamnim kampanjama. Roman je u mekom uvezu i broji 197 stranica.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona