Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Pobjednici natječaja za 9. Istrakonsku zbirku priča

Autor: sabriel

istrakon.jpgOdabir za 9. Istrakonsku zbirku SF i fantasy priča objavljeni su još prošlog tjedna 16. veljače na službenim stranicama Istrakona.

Od ukupno 72 pristigle priče, komisija od 3 člana (Mirko Grdinić, Tihana Linardon i Davor Šišović)  odabrala je 10 najboljih, a to su:

Franjo Plavšić: "Vrhunska tajna"
Marijo Glavaš: "Patka"
Sanja Tenjer: "Vampirski stol"
Ed Barol: "Avangarda"
Denis Giljević: "Police"
Mirela Jovičić: "Stablo jabuke"
Danijel Bogdanović: "U mom selu četvrtkom se uvik dicu tuklo"
Vesna Kurilić: "Crveni kaput"
Zoran Krušvar: "Čovjek koji je prodao svijet"
Zoran Krušvar: "Unajmljeni čarobnjak"

Ove godine je komisija "ocijenila da je prosječna kvaliteta pristiglih priča vrlo niska te da jedva ima dovoljno suvislih priča za sastaviti zbirku" te odlučila ne dodijeliti niti jednu od uobičajenih nagrada, a autorima su preporučili da se bolje potrude sljedeće godine.

Što o toj odluci misle Eydišani, saznajte na linku.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona