Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Zmaj Njegova Veličanstva - Temeraire

Autor: sabriel

temerairehr.jpgPrva knjiga serijala Zmaj Njegova Veličanstva - Temeraire, pustolovno-povijesna fantastika američke autorice Naomi Novik, došla je na police knjižara. U Algoritmovoj nakladi preveo ju je Damir Biličić, a zadržana je naslovnica britanskog originala ilustratora Dominica Harmana.

Radnja romana smještena je u doba Napoleonskih ratova, no ovdje se rat vodi ponešto drukčije - sa zmajevima! Glavni junaci  su britanski časnik Will Laurence i njegov zmaj Temeraire. Will je slučajno postao Temeraireov gospodar, što je zakompliciralo tok rata, a njega uvuklo u pustolovinu života.

Ovaj spoj povijesti, pustolovine i fantasyja je gotovo odmah po objavljivanju stekao brojne poklonike, a nagrađena je s Compton Crook Award i nominacijom za Hugo Award.

Redatelj Gospodara prstenova Peter Jackson najavio je filmsku adaptaciju romana.

Za bolji doživljaj romana pročitajte prvo besplatno poglavlje, a za više infomacija i serijalu i njegovoj autorici pročitajte na službenoj stranici.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona