Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Nova biblioteka SF-a u nakladi EPH Libra

Autor: sabriel

svemirski_trgovci_1.jpgU nakladničkoj kući EPH Libra pokrenuta je nova biblioteka specijalizirana za SF književnost, a urednik je Milivoj Solar, "jedan od najznačajnijih hrvatskih teoretičara i povjesničara književnosti", objavljeno je na portalu Jutarnji.hr.

Odabrani naslovi koji će se uskoro pojaviti u knjižarama su Svemirski trgovci (The Space Merchants), Kolijevka za macu (Cat’s Cradle) i Potopljeni svijet (The Drowned World), a ovo su prvi prijevodi tih SF romana na hrvatski jezik. 

Roman "Svemirski trgovci" zajedničko je djelo Frederika Pohla i Cyrila M. Kornblutha, a u knjižnom obliku prvi put je objavljen 1952. godine. Autori na proročki način iznose fabulu u kojoj je Zemlja prenapučena, ekonomska moć prevladala je nad političkom, a stanovništvo se zavodi agresivnim reklamnim kampanjama.

Kurt Vonnegut je autor drugog odabranog romana, "Kolijevka za macu", (1963.), a autor kroz glavnog lika (Johna) na satiričan i ironičan način promatra znanstvena dostignuća (npr. atomska bomba).

Treći odabranik jest "Potopljeni svijet" J.G. Ballarda, slavnog britanskog pisca koji je preminuo prošle godine. Potopljeni svijet govori o stanju Zemlje u 2145. godini kada su se zbog globalnog zatopljenja otopile ledene površine, te o borbi glavnog lika romana, biologa dr. Roberta Keransa, koji pokušava spriječiti ekološku katastrofu. Zanimljivo je da o temi koja je sve aktualnija posljednih par desetljeća Ballard prvi progovara već 1962. godine.

Više o izdanjima EPH Libera možete pratiti na njihovim službenim stranicama.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona