goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

UNDER HAVEN - Guy Gavriel Kay završio novi roman

Autor: sabriel

guy_gavriel_kay.jpg

Da je Guy Gavriel Kay završio novi roman i da je djelo spremno za objavu, obajvio je Penguin Group, Kanada 7. kolovoza. Roman "Under Haven" bit će objavljen u travnju sljedeće godine.
Radnja romana odvija se u Kini iz 8. stoljeća, kada je tim golemim carstvom vladala dinastija Tang.
Glavni lik romana je Tai Shen, je sin generala koji je prije 20 godina predvodio carske snage u ratu protiv zapadnih neprijatelja Tagurana. Četrdeset tisuća ljudi sa obje strane je pobijeno, a o tom tužnom događaju Taijev otac priča u svojoj starosti pred smrt.
 U čast uspomene na svog oca, Tai Shen provodi 2 godine kraj pravih voda Kuala Nora, pokapajući kosti mrtvih vojnika s obje strane. Noću čuje jauk i stenjanje, zastrašujuće glasove mrtvih, no shvaća da kad god pokopa jedno tijelo, srdžba mrtvih se smanjuje, a tijelo i duh preminulog počivaju u miru. 
Tijekom rutinske opskrbe posjećuje ga tanguranški časnik. Tako Tai saznaje da su o njegovom zavjetu čuli i drugi, moćni ljudi. Princeza Cheng-Wan, 17. kći cara Kitaija, mu poklanja 250 konja u ime carske zahvalnosti za njegovo nesebično djelo. No stvari se počinju komplicirati, i Tai se nađe u životnoj opasnosti, pokušavajući doći do dvora svoga cara...
Poznavajući djela Kaya, možemo i u ovom romanu očekivati snažnu i duboku priču, dobro potkovanu povijesnim nasljeđem.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona