jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

UNDER HAVEN - Guy Gavriel Kay završio novi roman

Autor: sabriel

guy_gavriel_kay.jpg

Da je Guy Gavriel Kay završio novi roman i da je djelo spremno za objavu, obajvio je Penguin Group, Kanada 7. kolovoza. Roman "Under Haven" bit će objavljen u travnju sljedeće godine.
Radnja romana odvija se u Kini iz 8. stoljeća, kada je tim golemim carstvom vladala dinastija Tang.
Glavni lik romana je Tai Shen, je sin generala koji je prije 20 godina predvodio carske snage u ratu protiv zapadnih neprijatelja Tagurana. Četrdeset tisuća ljudi sa obje strane je pobijeno, a o tom tužnom događaju Taijev otac priča u svojoj starosti pred smrt.
 U čast uspomene na svog oca, Tai Shen provodi 2 godine kraj pravih voda Kuala Nora, pokapajući kosti mrtvih vojnika s obje strane. Noću čuje jauk i stenjanje, zastrašujuće glasove mrtvih, no shvaća da kad god pokopa jedno tijelo, srdžba mrtvih se smanjuje, a tijelo i duh preminulog počivaju u miru. 
Tijekom rutinske opskrbe posjećuje ga tanguranški časnik. Tako Tai saznaje da su o njegovom zavjetu čuli i drugi, moćni ljudi. Princeza Cheng-Wan, 17. kći cara Kitaija, mu poklanja 250 konja u ime carske zahvalnosti za njegovo nesebično djelo. No stvari se počinju komplicirati, i Tai se nađe u životnoj opasnosti, pokušavajući doći do dvora svoga cara...
Poznavajući djela Kaya, možemo i u ovom romanu očekivati snažnu i duboku priču, dobro potkovanu povijesnim nasljeđem.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona