kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Emily Hawkins, A.I. Wood: Oceanologija

Oceanologija_Naslov knjige: Oceanologija – Istinita Priča o Putovanju Nautilusa
Autor: Emily Hawkins, A.I. Wood
Godina izdanja: 2010
Nakladnik: Planetopija
Format:  26 x 30,5 cm 
Uvez: Tvrdi
Broj stranica: 30
Prevoditelj:  Nebojša Buđanović
Jezik originala: engleski

 

Oceanologija pripada seriji ilustriranih knjiga koje je na tržištu moguće pronaći unatrag nekoliko godina. Poput Piratologije, Vampirologije, Zvjerologije i sličnih naslova, Oceanologija je dizajnirana prema istom principu, autora Emily Hawkins i A.I. Wooda, na 30 stranica u nakladi Planetopije. 

Slična naslovima serije, međutim ipak drugačija. Piratologija ili Vampirologija, Zvjerologija ili Zmajologija, u stvari su većinski temeljene na posve izmišljenom sadržaju – većina tih radova mitološkog je ili pop karaktera. Dotiče se priča iz prošlosti ili elemenata različitih baština koje se bave naslovljenim temama, i nikada studijski, već često i pogrešno, manje mitološki točno, više populistički poznato. S ovdje i ondje pokojom konkretnom, istraživačkom informacijom, upotreba im služi više mašti i zabavi, nego li doista kakvoj poučnosti, znanstvenoj ili kulturnoj.

Mada je Oceanologija jednako ograničeno istražena kao i drugi naslovi, prvenstveno namijenjena mlađima, ona se oslanja na temu romana Julesa Verna 20.000 milja pod morem, odnosno na putovanje kapetana Nemoa koje se u radnji događa. Kao rezultat, 30 ilustriranih stranica puno je korisnih podataka vezanih za stvarne pojave, uz obavezne fantazističke elemente za poticanje imaginacije i privlačenje pozornosti.

Listovi su ispunjeni kratkim dijelovima priče u obliku pisanog dnevnika, a oni čitatelja vode od prvog susreta s Nemom, kroz sve avanture, do konačnog zaključka, kao početnu premisu uzimajući njegovo putovanje kao moguće stvaran događaj. Preostali prostor na velikim listovima ispunjen je sadržajem koji možemo nazvati oceanološkim, prije svega mnoštvom geografsko-bioloških informacija, od tipova struja koje u oceanu postoje i naziva dubina i sadržaja mora do podjele akvatskih vrsti životinja, razvojnih grana bića, Darwinove evolucije i tome slično, što je ugodno iznenađenje i dobrodošla novina. Dapače, koliko u drugim dijelovima vlada mistika, toliko je ovdje prisutna činjeničnost, što potvrđuje i suradnja s dvije hrvatske oceanologinje, Nastjenjkom Supić i Milenom Mičić.

Stranice su više nego inače ispunjene pokretnim slikama, dijelovima listova, dodacima karakterističnih za ovu seriju knjiga, i ponekad je potrebno i istražiti papir da bi se otkrili novi podaci i slike. Sadržaj je podređen točnosti, ali opet nenametljiv, dok su svi njegovi elementi zaokruženi i potkrijepljeni dodatnim, prigodnim spekulacijama koji bi mlađe trebali zadržati u svijetu mašte dok istovremeno ponešto i nauče.

Može se reći, dakle, da se radi o jednom od boljih izdanja, bez obzira što je čitava serija ustvari više vizualni nego li umski doživljaj, ali knjige su ionako namijenjene mlađima, odnosno onima koje bi što takvo doista veselilo, i stoga u skladu s time preporučljive. Mada se neke druge naslove iz serije ne može predložiti u kontekstu poučnosti, Oceanologija ne ulazi u tu prosudbu.  

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona