Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Annette Curtis Clause: Krv i čokolada

Autor: karolina

krvicokolada250''Koža ju je već svrbila od rastućeg krzna. Povjetarac joj je milovao stražnjicu, a bradavice su joj se stisnuše na svježem riječnom zraku. Nasmijala se i skinula gaćice. Njezin se smijeh pretvorio u zavijanje pri prvom mreškanju u njezinim kostima. Napela je bedra i abdomen da potakne preobrazbu i poput ljubavnika zgrabila noćni zrak dok su joj se prsti produživali a nokti rasli. Krv joj je usplamtjela kao od žudnje. Noć, pomislila je, slatka noć.''

Vivian je mlada, lijepa, privlačna šesnaestogodišnjakinja koja se pokušava uklopiti u školsko društvo, naizgled je sasvim obična djevojka, ali ima veliku tajnu koju ne smije nikome reći. Naime, ona je vukodlak. Pripadnica je čopora koji je prije godinu dana u požaru ostao bez svog vođe, Vivianinog oca. Smatra da je ona odgovorna za požar koji su podmetnuli njezini prijatelji iz čopora, zvani Petorka. 

Vivian je objavila sliku u školskim novinama, sliku koja prikazuje vukove i pokraj slike se objavljena pjesma o vukodlacima, pjesma koja opisuje njihovu preobrazbu. Autor te pjesme je nepoznat - je li pripadnik čopora ili samo čovjek? Saznala je da je to Aiden Teague, pomalo čudan šesnaestogodišnjak koji vjeruje u vampire, vukodlake, vještice i pomalo je opsjednut nadnaravnim. Vivian se zaljubljuje u Aidena usprkos molbama majke da se ne gleda pripadnike druge vrste. Preko Aidena, Vivian se priključila Amebi, Aidenovom društvu i počela je uživati u njihovoj pažnji i prihvaćanju.  

Hoće li Vivien prihvatiti svoju sudbinu u čoporu? Hoće li reći Aidenu tko je ona zapravo? Hoće li mu se pokazati kao preobražena u vučicu? Kako će Aiden reagirati? Hoće li ju prihvatiti takvu kakva je? Kakva će je sudbina zadesiti? Može li vjerovati svojim prijateljima iz čopora?

Sveukupan dojam o Krvi i čokoladi uopće nije loš, dapače, knjiga je ponegdje i prešla moja očekivanja. Konkretno, radi se npr. o razrađenoj povijesti Klausinih vukodlaka, koja je doduše iznijeta u svega nekoliko redaka, i autoričinoj hrabrosti da im pripiše grijehe poput međusobnog ubijanja i gubitka samokontrole. Prilično je hrabro za jedan teen roman prikazan i Esmein lik, lik majke koja ima posao konobarice u bajkerskom baru i koja besramno koketira s muškim vukovima, te se iz istog razloga i tuče sa svojim vučjim suparnicama. Viviani muški vršnjaci također nisu nimalo uzorno društvo: u ljudskom liku su nepodnošljivo samodopadni uspaljeni tinejdžeri koji "furaju" tetovaže i bajkerski imidž, a u vučjem obličju maltretiraju zaljubljene parove i manje više bilo koga na koga naiđu uz obalu obližnje rijeke. Sama Vivian se ne razlikuje puno od njih, jednako je samouvjerena i uspaljena, a i kako će se poslije pokazati, sklona bijesnim ispadima, no ipak svjesna svoje odgovornosti i osjećaja za čopor. Moram priznati i da je pomalo iritantan lik, pogotovo na samom početku knjige, ali i to se mijenja prema kraju. Ne sviđa mi se kako se je Anette C. Klause opisala odnos Esme i Vivian, majke i kćeri - počela ga se doticati, ali ne dovoljno, imala je još prostora za dublje analize. Također je podbacila u razrađivanju lika Gabriela - novog vođe čopora, koji je jako bitan za cijelu priču. 

Valja još spomenuti da je knjiga Krv i čokolada napisana davne 1997. godine, a da je deset godina kasnije i ekranizirana u istoimenom filmu.

Annette Curtis Klause rođena je u Bristolu, u Engleskoj, a kao tinejdžerica preselila se u Sjedinjene Američke Države. Njezin su prvi roman The Silver Kiss nadahnule pjesme o vampirima koje je napisala kao petnaestogodišnjakinja.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona