kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Tad Williams: Plameni čovjek

Autor: Belmorn

plameni_covjek_williams.jpgTad Williams poznat je kao pisac fantasy romana od kojih niti jedan nema manje od 800 stranica, a kod nas se 2007. u nakladi Algoritma pojavila pripovjetka „Plameni čovjek“. Pripovjetka je dio zbirke „Legende“, dolazi na skromnih sedamdesetak stranica, formata manjeg od „male“ bilježnice. Oduševit će one koji smatraju da dobro djelo može reći svoje na stotinjak stranica, a rastužiti fantasy frikove koji vole probdijevati noći i noći iščitavajući tomove knjiga.

„Plameni čovjek“ smješten je, podrazumijeva se, u fantastično vrijeme i prostor, ali koje može odgovarati razdoblju razvijenog srednjeg vijeka. Ispričan je kroz riječi Brede i jedini je slučaj u kojem Tad Williams prepušta ženskom liku tu ulogu. Breda je pokćerka kneza Sulisa kojeg je njegov narod Nabbanaca prognao zbog hereze. Sulis se ženi njenom majkom udovicom, a Breda s njom nastanjuje Visoku utvrdu – napušteno velebno zdanje koje je prije dolaska Sjevenjaka navodno sazdao vilinski narod. Breda, sada već starica, pripovijeda svoju životnu priču, ali najvažniji dio odnosi se na vrijeme kad je imala 15 godina. Događaji koji su se zbili u to vrijeme promijenili su joj život, kao i njenim sunarodnjacima – jezerskom narodu – a odluka koju je donijela jedne noći zapečatila je način njenog života. U pripovjetci se pojavljuje i pripadnik vilinskog naroda Hakatri, poznat čitateljima Williamsove trilogije „Sjećanje, Tuga i Trn“.

Bredinim riječima, "ovo je priča koju ni sama pripovjedačica posve nerazumije." Williams ovim pristupom u raspredanju priče potiče čitatelja da u određenim događajima i postupcima sam nađe smisao. Samim time što pripovjedačica nije sveznajuća, što ona i sama iskreno priznaje čitatelju, daje mu ulogu da s njom punije proživljava događaje u pripovjetci.
U početku se čini da se radi samo o ljubavnoj priči, ali kako se ona bliži svom vrhuncu, u nju se upliću elementi horora, a na kraju dobiva metafizički karakter – pitanja o smislu života i smrti, te uzaludno traženje odgovora na ta pitanja, barem što se tiče ovog života. Kraj pripovjetke je najdirljiviji. Breda svoju priču zaključuje mišlju – u jednom životu možemo doživjeti njih nekoliko ili nijedan. Važan je intenzitet, osjećaj da smo živi; to čini život životom.  „Zasigurno su dva života svakome dovoljna – kome treba beskrajno postojanje besmrtnika?“

Oni koji su za malo lakše štivo (pri tome mislim doslovno, pripovjetka stane u svaki imalo veći džep, a težina se mjeri u miligramima) prvi su koji bi trebali što prije pročitati ovu književnu minijaturu. No ono što ostaje nakon što je pročitate, sigurno nije oslobađajuća lakoća – o nekim stvarima ćete se zapitati ili jednostavno biti pod dojmom pročitanog.
A onda možete očekivati da ćete se navući na Williamsa i one „teže“ knjige (koje se mjere u kilogramima i ne stanu u džep).

Comments   

 
0 #1 koszulki 2014-11-10 11:32
koszulki: http://www.youtube.com/watch?v=jceZEYDutUc
dvd decrypter
videofrog
gaba
online accredited degrees
fry's ad
sweepstakes
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona