godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

Zoran Krušvar na Interliberu 2008.

Autor: Belmorn

krusvar-interliber08.jpg

F-Hr: Što čitatelji mogu očekivati od „Zvijeri plišanih“? Smijeh, ili krv i suze?
Zoran Krušvar: Pa evo, neki dan sam je baš čitao, prvi put u papirnatom izdanju... ima humora, dosta. A ovisno o tome koliko je čitatelj senzibilan, moglo bi biti i pomalo uznemirujućih, zastrašujućih scena. Vjerujem da ekipi koja inače čita horrore ili žešći fantasy neće biti ništa zastrašujuće unutra, ali npr. knjižničarka iz Zaprešića je rekla da njoj nije bilo svejedno. Suza ima u romanu, dosta, ali krvi ne. Doduše, punjenja iz plišanaca lete na sve strane, ali krvi nema.

F-Hr: Kao što je bio slučaj s Izvršiteljima, i Zvijeri imaju popratni multimedijski projekt, a sam autor i glavni pokretač ipak ne pjeva?
Zoran Krušvar: Napisao sam stihove, programirao neke ritmove, odsvirao neke gitare, skladao štogod... još i da pjevam, što bi onda drugi radili? Ne, pjevam istinski grozno. To bi bilo pretjerano zastrašujuće. A i ljepše je kad se uključi više ljudi, ono, što više – to veselije. Neki su se baš lijepo zabavili na ovom projektu. 

F-Hr: Sprema se tiskanje tvojih ljubavnih priča iz Teklića. Znači li to da „mainstreamaš“ ili ostaješ u spekulativnoj fikciji?
Zoran Krušvar: Ne, ne, ne... još se ne sprema nikakvo tiskanje. Tek trebam pobrojati ima li tih priča iz "Teklića", plus nekih drugih donekle slične tematike, dovoljno za jednu knjigu smislenog opsega. I takva bi knjiga pretežno bila mainstream, jer je veći dio takvih priča mainstream. Iako bi sigurno i nešto fantastike upalo u zbirku.

F-Hr: Izvršitelji su i dalje prilično popularni u određenim krugovima. Osjećaš li kakav pritisak zbog određenih iščekivanja publike?
Zoran Krušvar: Pa neki mali pritisak možda i da.... ljudi svako malo pitaju za nastavak. Ali to je uglavnom to. Nije da me zasipavaju mejlovima ili pišu peticije ili štatijaznam. Pritisak postoji, ali vrlo, vrlo mali. Jedva primjetan.

F-Hr: Prošli put kad smo pričali, spomenuo si tri projekta. Knjiga „Zvijeri plišane“ i priča „Tako biti mora“ o slavenskim bogovima su objavljene (treći UBIQ). Što je s onim dužim, fantasy projektom i ostalim planovima?
Zoran Krušvar: Oooo... sad ti misliš da se ja sjećam o čemu sam pričao? :)
Od fantasy projekata imam dva započeta. Jedan je nastavak "Izvršitelja", a drugi je nešto sasvim svoje. Svakako ću se prije pozabaviti nastavkom "Izvršitelja", ovaj drugi mi nije prioritet. Ali prije toga svega možda krenem pisati neke priče, za naše domaće natječaje. Mislim da je taj scenarij najuvjerljiviji.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona