Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Zoran Krušvar na Interliberu 2008.

Autor: Belmorn

krusvar-interliber08.jpg

F-Hr: Što čitatelji mogu očekivati od „Zvijeri plišanih“? Smijeh, ili krv i suze?
Zoran Krušvar: Pa evo, neki dan sam je baš čitao, prvi put u papirnatom izdanju... ima humora, dosta. A ovisno o tome koliko je čitatelj senzibilan, moglo bi biti i pomalo uznemirujućih, zastrašujućih scena. Vjerujem da ekipi koja inače čita horrore ili žešći fantasy neće biti ništa zastrašujuće unutra, ali npr. knjižničarka iz Zaprešića je rekla da njoj nije bilo svejedno. Suza ima u romanu, dosta, ali krvi ne. Doduše, punjenja iz plišanaca lete na sve strane, ali krvi nema.

F-Hr: Kao što je bio slučaj s Izvršiteljima, i Zvijeri imaju popratni multimedijski projekt, a sam autor i glavni pokretač ipak ne pjeva?
Zoran Krušvar: Napisao sam stihove, programirao neke ritmove, odsvirao neke gitare, skladao štogod... još i da pjevam, što bi onda drugi radili? Ne, pjevam istinski grozno. To bi bilo pretjerano zastrašujuće. A i ljepše je kad se uključi više ljudi, ono, što više – to veselije. Neki su se baš lijepo zabavili na ovom projektu. 

F-Hr: Sprema se tiskanje tvojih ljubavnih priča iz Teklića. Znači li to da „mainstreamaš“ ili ostaješ u spekulativnoj fikciji?
Zoran Krušvar: Ne, ne, ne... još se ne sprema nikakvo tiskanje. Tek trebam pobrojati ima li tih priča iz "Teklića", plus nekih drugih donekle slične tematike, dovoljno za jednu knjigu smislenog opsega. I takva bi knjiga pretežno bila mainstream, jer je veći dio takvih priča mainstream. Iako bi sigurno i nešto fantastike upalo u zbirku.

F-Hr: Izvršitelji su i dalje prilično popularni u određenim krugovima. Osjećaš li kakav pritisak zbog određenih iščekivanja publike?
Zoran Krušvar: Pa neki mali pritisak možda i da.... ljudi svako malo pitaju za nastavak. Ali to je uglavnom to. Nije da me zasipavaju mejlovima ili pišu peticije ili štatijaznam. Pritisak postoji, ali vrlo, vrlo mali. Jedva primjetan.

F-Hr: Prošli put kad smo pričali, spomenuo si tri projekta. Knjiga „Zvijeri plišane“ i priča „Tako biti mora“ o slavenskim bogovima su objavljene (treći UBIQ). Što je s onim dužim, fantasy projektom i ostalim planovima?
Zoran Krušvar: Oooo... sad ti misliš da se ja sjećam o čemu sam pričao? :)
Od fantasy projekata imam dva započeta. Jedan je nastavak "Izvršitelja", a drugi je nešto sasvim svoje. Svakako ću se prije pozabaviti nastavkom "Izvršitelja", ovaj drugi mi nije prioritet. Ali prije toga svega možda krenem pisati neke priče, za naše domaće natječaje. Mislim da je taj scenarij najuvjerljiviji.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona