Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Worlds of Magic kickstarter

Autor: Exxar

Worlds of Magic pre-alpha prikaz

Wastelands Interactive, nezavisni poljski razvojni studio, započeli su Kickstarter kampanju za svoju nadolazeću 4X fantasy igru Worlds of Magic.

Worlds of Magic primarno je inspiriran kultnom Microproseovom igrom Master of Magic. Igrač odabire jednog od deset sorcerer lordova na raspolaganju (ili kreira vlastitog) i jednu od šest dostupnih rasa te kreće na pohod osvajanja planeova i privođenja kraju Rata uznesenja. Igra je podijeljena na dva glavna dijela - overland stratešku mapu kojom se putuje, napada protivnike, osvaja i utemeljuje gradove te na borbenu mapu koja služi taktičkom odigravanju sukoba. Sama pravila borbe temeljena su na D20 pen and paper sustavu, koji je po riječima autora izvrsna baza za ovakvu turn-based igru. Naravno, tu je i upravljanje gradovima i ekonomijom, treniranje vojske, istraživanje spellova te rješavanje diplomatskih problema. Ekipa iz Wastelandsa tako obećaje 80 različitih jedinica za borbu, 12 škola magije, čak 300 spellova, 7 planeova za istraživanje i osvajanje te 45 posebnih jedinica poput heroja, šampiona i titana.

Naravno, tu su i sada već uobičajene karakteristike većine videogame kickstartera, a to je izostanak DRM-a te portovi za različite platforme. Tako je primarna, Windows verzija igre planirana za siječanj 2014., dok će Mac, Linux i iOS verzije biti izdane kasnije ako se za njih kroz kampanju sakupi dovoljno sredstava. Kada smo se već dotakli same kampanje, njen inicijalni cilj je 30000 britanskih funti od kojih je u trenutku pisanja ove vijesti sakupljeno 7371, a sama kampanja trajat će još 25 dana.

Worlds of Magic pre-alpha prikaz

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona