godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

Worlds of Magic kickstarter

Autor: Exxar

Worlds of Magic pre-alpha prikaz

Wastelands Interactive, nezavisni poljski razvojni studio, započeli su Kickstarter kampanju za svoju nadolazeću 4X fantasy igru Worlds of Magic.

Worlds of Magic primarno je inspiriran kultnom Microproseovom igrom Master of Magic. Igrač odabire jednog od deset sorcerer lordova na raspolaganju (ili kreira vlastitog) i jednu od šest dostupnih rasa te kreće na pohod osvajanja planeova i privođenja kraju Rata uznesenja. Igra je podijeljena na dva glavna dijela - overland stratešku mapu kojom se putuje, napada protivnike, osvaja i utemeljuje gradove te na borbenu mapu koja služi taktičkom odigravanju sukoba. Sama pravila borbe temeljena su na D20 pen and paper sustavu, koji je po riječima autora izvrsna baza za ovakvu turn-based igru. Naravno, tu je i upravljanje gradovima i ekonomijom, treniranje vojske, istraživanje spellova te rješavanje diplomatskih problema. Ekipa iz Wastelandsa tako obećaje 80 različitih jedinica za borbu, 12 škola magije, čak 300 spellova, 7 planeova za istraživanje i osvajanje te 45 posebnih jedinica poput heroja, šampiona i titana.

Naravno, tu su i sada već uobičajene karakteristike većine videogame kickstartera, a to je izostanak DRM-a te portovi za različite platforme. Tako je primarna, Windows verzija igre planirana za siječanj 2014., dok će Mac, Linux i iOS verzije biti izdane kasnije ako se za njih kroz kampanju sakupi dovoljno sredstava. Kada smo se već dotakli same kampanje, njen inicijalni cilj je 30000 britanskih funti od kojih je u trenutku pisanja ove vijesti sakupljeno 7371, a sama kampanja trajat će još 25 dana.

Worlds of Magic pre-alpha prikaz

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona