Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

VG Kickstarteri - 31.3.2013.

Autor: Exxar

kickstarter logo big

Dragi čitatelji, donosimo vam pregled i novosti vezane uz trenutno aktivne Kickstarter kampanje za video igre. Ovo je trenutno pilot-projekt za kojega se nadamo da će zaživjeti kao redovna serija članaka ako bude dovoljno interesa.

Naglašavamo kako Fantasy Hrvatska nije u nikakvim odnosima s dizajnerima, izdavačima i proizvođačima navedenih igara, niti vas uredništvo portala i autor članaka pokušavaju nagovoriti da podržite dotične igre. Ta odluka je u potpunosti vaša, mi vam jednostavno pružamo pregled aktualnih zbivanja te na svoj način komentiramo igre na temelju javno dostupnih informacija.

Ovaj pregled nikako nije potpun. Na Kickstarteru je u svakom trenutku više projekata nego što je moguće realno pratiti te je ovo izbor onih igara koje su privukle našu pažnju. Svakako, ako smatrate da smo neku igru vrijednu spomena izostavili, slobodno nam je predložite za eventualne naredne članke putem komentara ili na mail autoru (exxar AT fantasy-hr.com). No, krenimo s poslom.

Pobjednici - kampanje koje su proteklog tjedna ostvarile svoj cilj

Battle Worlds: Kronos
Cilj: $120000
Trenutno stanje: $143465
Preostalo dana: 27
Očito se nalazimo usred turn-based revivala, pa je tako i kampanja za ovaj SF TBS dosegla svoj cilj za točno 7 dana od svog početka. Kao i kod mnogih drugih kampanja u tom stadiju, omogućeno je i sudjelovanje putem PayPala, a objavljena su i prva tri stretch goala. Tako će pri 170000 dolara igra biti općenito proširena (što uključuje i achievemente), biti će portana za iPad, Android tablet i Ouyu te prevedena na dva dodatna jezika pri 250000 dolara, a pri 360000 dolara biti će izdana besplatna ekspanzija. Ovaj posljednji cilj čini se kao izvanredna ideja jer uvodi dodatni sadržaj u igru bez da komplicira ili produžuje njen originalni razvojni ciklus, a svi znamo da mnogi kickstarteri ne isporučuju svoj proizvod na vrijeme upravo zbog takvih komplikacija.

Gubitnici - neuspjele kampanje

The Dark Triad: Dragon's Death
Cilj: £80000
Trenutno: £5858
Autori ove igre početkom tjedna odlučili su prekinuti svoju Kickstarter kampanju. Kao razlog navode mnoštvo faktora: od toga da nisu osigurali kvalitetnu marketinšku promidžbu, preko toga da je kampanja otvorena za vrijeme PAX Easta i GDC-a (dvije ogromne konvencije o igrama), pa sve do toga kako osjećaju da igru nisu prezentirali na adekvatni način. U svakom slučaju, najavili su kako će 6. svibnja otvoriti novu kampanju u kojoj će ispraviti sve ove greške, stoga im želimo više sreće idući put.

Nadobudni - kampanje u utrci

Pixelry
Cilj: £23000
Trenutno: £2235
Preostalo dana: 18
Pixelated chivalry riječi su na koje se odnosni naziv ove igre - prva od njih definitivno daje na znanje kako se radi o igri s retro pikseliziranom grafikom, dok druga kazuje kako ona ima nekakve veze s vitezovima. Konkretno, radi se o viteškim turnirima. Naime, cilj igre je osvojiti ruku princeze, a njen otac kralj to će dozvoliti samo onome koji pobijedi njegove najbolje vitezove. Centralna aktivnost igre je dakle borba s vitezovima, no kako bi dosegli razinu sposobnosti potrebne za trijumf u kraljevom turniru, prije toga ćete morati sudjelovati u turnirima organiziranima u lokalnoj krčmi te tako sakupiti dovoljno novaca da se epski opremite. Tu je i nekolicina minigameova, a plan autora je da dodaju mnoge druge, kao i obilje dodatne funkcionalnosti ako kampanja dosegne svoj cilj. Nažalost, nije baš dobro krenula...

Divinity: Original Sin
Cilj: $400000
Trenutno: $228385
Preostalo dana: 26
Ovaj tjedan nas je zateklo potpuno neočekivano otvaranje kickstartera za Larianov nadolazeći RPG Divinity: Original Sin, a u međuvremenu je Swen Vincke (osnivač Lariana) na svom blogu objasnio kako su kampanju planirali najaviti u medijima no da je zbog greške u komunikaciji jedan članak objavljen prerano. To inače ne bi bio problem, no u sebi je sadržavao link na Kickstarter kampanju... I umjesto da taj link ostave "visiti" uz mnoga neodgovorena pitanja, larianovci su kampanju odlučili započeti upravo tada. To je, nažalost, rezultiralo dosta sporijim početkom kampanje nego što je bilo za očekivati. Svakako očekujemo da ova kampanja bude uspješna, no više sredstava značilo bi i više poboljšanja. Kako bilo da bilo, do sada su objavljena tri updatea a jedan od njih je poprilično opsežan FAQ koji nam među ostalim daje i do znanja kako će igra biti u potpunosti oslobođena DRM-a te da će biti portana na Linux i Max nakon što izađe PC verzija.

Planet Explorers
Cilj: $100000
Trenutno: $42330
Preostalo dana: 21
Sada već legendarni Minecraft potaknuo je eksploziju sandbox graditeljskih igara na tržištu, pa tako i Planet Explorers svoje postojanje vjerojatno može zahvaliti njemu. No Planet Explorers je prije svega RPG u kojem je igrač jedan od kolonista nasukanih na planetu nastanjenom neprijateljski raspoloženim oblicima života, a zanimljiv je po tome što sadrži mnoštvo različitih načina igranja. Od story modea koji je najsličniji tradicionalnom RPG iskustvu s detaljno izrađenim svijetom, preko proceduralno generiranog adventure modea pa sve do build modea u kojemu nema protivnika pa bez ikakvih briga možete graditi sve što vam srce poželi. Ali kakve veze izgradnja ima s jednim RPG-om? Recimo samo kako ćete u obrani od domorodaca moći konstruirati oružja i vozila ali i podizati građevine te mijenjati okolni teren. Šećer na kraju je naravno multiplayer u kojemu ćete moći igrati zajedno s vašim suigračima, ali i protiv njih. Tu je takošer planirano više različitih modeova, od već ranije nabrojanih pa čak to tower defensea.

Život je lijep - vijesti i novi ciljevi ostvarenih kampanja

Shroud of The Avatar: Forsaken Virtues
Cilj: $1000000
Trenutno stanje: $1265703
Preostalo dana: 7
Kickstarter kampanja spiritualnog nasljednika Ultime polako prilazi svom kraju. Možda najvažnija informacija objavljena proteklog tjedna je da će se Shroud of The Avatar sastojati od pet "epizoda" pri čemu će svaka od njih biti samostojeća igra rađena u istom engineu, a igrač će se moći po volji prebacivati između njih. Epizode bi trebale izlaziti jednom godišnje, a jedan od novih pledge levela za (prodajni) iznos od oko 1.5 igre će onima koji se za njega odluče podariti prve tri.  Što se stretch goalova tiče, dosegnuta su prva dva (sustavi za petove i detaljne klimatske promjene) te su otkrivena dva nova - interaktivni muzički instrumenti na 1.3 milijuna dolara te pripitomljavanje određenih monstera na 1.4 milijuna. Također, u kickstarteru je od sada moguće sudjelovati i putem PayPala putem službene stranice igre.

Torment: Tides of Numenera
Cilj: $1000000
Trenutno stanje: $3231238
Preostalo dana: 5
Torment je još jedna igra čija kampanja polako prilazi svom kraju, a ekipa iz inXilea je prošli tjedan objavila dva updatea u kojima možete saznati mnoštvo novih informacija. Možda najzanimljivija od njih je opis egzotičnog vodenog grada usred pustinje koji će se naći u igri ako se dosegne nadolazeći stretch goal, no nikako manje važan je i podatak kako se ozbiljno istražuje mogućnost implementacije 2D pre-renderirane grafike za okruženja u igri. To bi omogućilo najdetaljniju, najljepšu moguću prezentaciju igre i smanjilo hardverske zahtjeve no skuplje je od potpunog 3D pristupa.

Runes and Dunes
Cilj: $1100
Trenutno stanje: $1790
Preostalo dana: 0
Kampanja za ovaj simpatični indie RPG upravo je završila, a tročlana ekipa koja stoji iza igre nada se kako će ona biti gotova prije početka ljeta. Runes and Dunes je zanimljiv zbog svojeg orijentalnog settinga inspiriranog knjigom Tisuću i jedne noći, kakvog u igrama ne srećemo svaki dan. Gameplay je pak inspiriran Zeldom pa znamo kakvu vrstu igre očekivati.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona