Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Shroud of The Avatar uspješno kickstartan

Autor: Exxar

concept1

Rano jutros uspješno je na Kickstarteru financiran novi RPG Richarda Garriotta i njegove tvrtke Portalarium, Shroud of The Avatar: Forsaken Virtues, probivši postavljeni cilj od milijun dolara.

Richard Garriott slavu je stekao Ultima serijom računalnih RPG-ova iz 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, no nakon toga nije stvorio ništa značajno osim neslavnog MMORPG-a Tabula Rasa. Čini se da mu stara slava ipak nije u potpunosti izblijedila, jer usprkos relativno sporom startu Shroud of The Avatar doesgnuo je svoj inicijalni cilj uz preostalih 18 dana Kickstarter kampanje.

Inicijalno najavljivan kao fantasy MMORPG, Shroud of The Avatar biti će fokusiran na priču, uživljavanje u svijet te njegovo istraživanje. Borba s monsterima nije jedino što će nuditi, pa ćete tako npr. moći odabrati karijeru izviđača, trgovca ili farmera. No, ono što će ga najviše razlikovati od konkurencije su načini na koji ga je moguće igrati. Ako preferirate tradicionalno RPG iskustvo, tu je 100% offline, DRM-free opcija. Ako ipak više volite online igru, možete po volji birati između tri verzije: single-player online u kojoj se vaš lik sprema na serveru te se svijet, osim o vašem, mijenja i ovisno o utjecaju drugih igrača ali bez da ih osobno srećete tijekom igre, friends-play online u kojoj susrećete samo igrače sa vaše friends liste, i open-play online koja je ekvivalentna tradicionalnom MMO iskustvu. Ako se odlučite za online opciju, bilo kada se možete prebacivati između ove tri verzije, te ćete vjerojatno moći raditi i offline kopije vaših online likova. Naravno, offline likove neće biti moguće uključiti u online igru, primarno zbog sprječavanja varanja. A još jedna vrlo zanimljiva karakteristika je što će se igra odvijati na dvije razine - svijetom ćete putovati po overland mapi velikog mjerila a kada naiđete na potencijalno interesantnu scenu, Shroud of The Avatar će se prebaciti u tradicionalno over-shoulder okruženje.

ingame1

U svakom slučaju, pod uvjetom da bude kvalitetno realizirana očekuje nas jedna vrlo zanimljiva igra koja se na istovremeno vraća korijenima i RPG-ova i MMO-ova (podsjećamo, Ultima Online bila je jedna od najranijih MMO igara). A nije naodmet ni činjenica da će glavni dizajner za priču biti Tracy Hickman, nagrađivani fantasy autor najpoznatiji kao tvorac Dragonlance settinga za D&D.

P.S.: Kako to obično biva, tako je i u ovom slučaju započelo otkrivanje daljnjih ciljeva za financiranje. Za 1.1 milijun dolara biti će implementiran ekstenzivan sustav popularnih petova, a za 1.2 milijuna klimatski sustav s kojim će se vremenske prilike mijenjati ovisno o godišnjim dobima.

P.P.S.: Poput većine videogame kickstartera, Shroud of The Avatar biti će dostupan za Windowse, Mac i Linux.

overland1

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona