Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

Star Citizen Crowdfunding

Autor: Exxar

Chris Roberts, tvorac Wing Commandera i Freelancera, radi na novome ultraambicioznome space simu naziva Star Citizen i upravo je otvorio vrata crowdfundinga potencijalnim igračima.

Najkraće rečeno, Star Citizen trebao bi biti kombinacija Wing Commandera i Freelancera. Igra je zamišljena kao perzistentni online univerzum u kojemu igrači mogu istraživati novootkrivene zvjezdane sustave, baviti se trgovinom, sudjelovati u ratovima itd., a sve će to utjecati na razvoj događaja i situaciju u igri. Ne volite online igre? Nema problema, tu je singleplayer offline vojna kampanja. Ili pak preferirate privatne servere? Možete uspostaviti svoj vlastiti, bilo online ili u LAN-u, sa svime što nudi i službeni server. U svakom slučaju, obećana je ogromna sloboda djelovanja, a kao neke od mogućnosti od kojih bi vam trebale narasti zazubice spominju se imenovanje novih sustava koje otkrijete ili pak dizajniranje i prodaja vlastitih brodova, kako na privatnim tako i na službenom serveru.

I sve ovo Roberts obećava prezentirati iznimno uvjerljivim i imerzivnim tehničkim rješenjima. Tako ćete pred sobom kao u dobra stara vremena vidjeti cockpit, no ovaj puta će u njemu vaš lik upravljati kontrolama ovisno o vašim akcijama. Moći ćete se šetati unutrašnjošću vaših matičnih kapitalnih brodova u kojima će biti smislenog sadržaja. A kada ćete prolijetati pokraj njih, moći ćete kroz prozore vidjeti njihovu unutrašnjost pa i posadu.

No da, naslov spominje crowdfunding :). Roberts je odlučio zaobići Kickstarter i sam organizirati prikupljanje donacija na siteu igre. Kaže kako je za nju, da bude dovršena u planiranom roku i sa svim mogućnostima, potrebno sakupiti dva milijuna dolara. Samo prikupljanje također je "umotano" u štimung igre: svojom donacijom naručujete svemirski brod te uz njega dobivate i druge pogodnosti, koje kao i sam brod ovise o razini vaše donacije.

Dva milijuna dolara je mnogo za tražiti crowdfundingom, no ako netko može izvesti ovakav pothvat onda Roberts i njegov tim to definirivno jesu. Želimo im sreću! Kao i vama, fanovima ovog nažalost danas zapostavljenog žanra :)

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona