Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Star Citizen Crowdfunding

Autor: Exxar

Chris Roberts, tvorac Wing Commandera i Freelancera, radi na novome ultraambicioznome space simu naziva Star Citizen i upravo je otvorio vrata crowdfundinga potencijalnim igračima.

Najkraće rečeno, Star Citizen trebao bi biti kombinacija Wing Commandera i Freelancera. Igra je zamišljena kao perzistentni online univerzum u kojemu igrači mogu istraživati novootkrivene zvjezdane sustave, baviti se trgovinom, sudjelovati u ratovima itd., a sve će to utjecati na razvoj događaja i situaciju u igri. Ne volite online igre? Nema problema, tu je singleplayer offline vojna kampanja. Ili pak preferirate privatne servere? Možete uspostaviti svoj vlastiti, bilo online ili u LAN-u, sa svime što nudi i službeni server. U svakom slučaju, obećana je ogromna sloboda djelovanja, a kao neke od mogućnosti od kojih bi vam trebale narasti zazubice spominju se imenovanje novih sustava koje otkrijete ili pak dizajniranje i prodaja vlastitih brodova, kako na privatnim tako i na službenom serveru.

I sve ovo Roberts obećava prezentirati iznimno uvjerljivim i imerzivnim tehničkim rješenjima. Tako ćete pred sobom kao u dobra stara vremena vidjeti cockpit, no ovaj puta će u njemu vaš lik upravljati kontrolama ovisno o vašim akcijama. Moći ćete se šetati unutrašnjošću vaših matičnih kapitalnih brodova u kojima će biti smislenog sadržaja. A kada ćete prolijetati pokraj njih, moći ćete kroz prozore vidjeti njihovu unutrašnjost pa i posadu.

No da, naslov spominje crowdfunding :). Roberts je odlučio zaobići Kickstarter i sam organizirati prikupljanje donacija na siteu igre. Kaže kako je za nju, da bude dovršena u planiranom roku i sa svim mogućnostima, potrebno sakupiti dva milijuna dolara. Samo prikupljanje također je "umotano" u štimung igre: svojom donacijom naručujete svemirski brod te uz njega dobivate i druge pogodnosti, koje kao i sam brod ovise o razini vaše donacije.

Dva milijuna dolara je mnogo za tražiti crowdfundingom, no ako netko može izvesti ovakav pothvat onda Roberts i njegov tim to definirivno jesu. Želimo im sreću! Kao i vama, fanovima ovog nažalost danas zapostavljenog žanra :)

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona