Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

Neal Stephenson radi na mačevalačkoj videoigri

Autor: Exxar

stephensonNagrađivani SF autor Neal Stephenson sa svojom tvrtkom Subutai Corporation pokrenuo je izradu videoigre CLANG koja bi trebala vjerno prikazati čari srednjevjekovnog europskog mačevanja.

Centralna karakteristika igre, koja bi u početku sadržavala borbe jedan na jedan u areni te bi s vremenom bila proširivana, je manipulacija oružjem koristeći visoko osjetljivi kontroler kako bi igraču na raspolaganju bilo mnoštvo mačevalačkih kretnji koje su igrama inače svedene na svega nekoliko poteza. Stephenson je najavio kako će igra biti modularna, tj. kako će podržavati različite stilove mačevanja putem modula. Igra će biti izdana sa modulom za borbu longswordom, a paralelno s njom u optjecaj će biti pušteni i alati za izradu modula kako bi bilo tko mogao izrađivati stilove po želji.

Stephenson i ekipa iz Subutaija financiranje CLANG-a prepustili su Kickstarteru, a za sad je najavljeno kako će igra podržavati jedino Windows platformu. Razlog tome, kao i većini ostalih odluka o inicijalnom opsegu igre, je taj kako bi samo mačevanje bilo što bolje tehnički izvedeno bez da bude razvodnjeno zbog ostalih elemenata. Jednom kada igra bude gotova, planirano je njeno proširivanje.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona