jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Izašli Avernum i Legend of Grimrock

Autor: Exxar

screenshot1Prekjučer su u prodaju za PC pušteni izometrični RPG Avernum: Escape from The Pit iz Spiderweb Softwarea i željno iščekivani old school first-person RPG Legend of Grimrock iz Almost Humana.

Avernum: Escape from The Pit najnoviji je izdanak Avernum serijala i zapravo remake prvog Avernuma. Ako ste upoznati sa radovima Spiderweba znati ćete da se radi o izometričnom indie RPG-u sa turn-based borbom, mnoštvom opcija za izradu partya likova i bogatim, detaljno izrađenim svijetom spremnim za istraživanje. Ako se do sada niste susreli sa njima, sada znate što očekivati :). Inače, igra je već neko vrijeme dostupna Mac i iPad.

Legend of Grimrock je pak indie RPG koji nam donosi vrstu igre u najboljoj maniri Dungeon Mastera i Eye of The Beholdera kakva nije viđena već petnaestak godina: first-person perspektiva, party likova u dungeonu kojim se kreće poljima, i mnoštvo skrivenih tajni i zagonetki. Ako vam ovo zvuči anakrono, dvije su mogućnosti: ili vas LoG neće uopće zanimati, ili skačete od radosti jer konačno imate priliku zaigrati modernu igru one vrste kakvu ste obožavali u počecima svoje igraće karijere. U potonjem slučaju, došli ste na svoje, i Legend of Grimrock nikako ne smijete propustiti.

screenshot_02

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona