goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

Izašli Avernum i Legend of Grimrock

Autor: Exxar

screenshot1Prekjučer su u prodaju za PC pušteni izometrični RPG Avernum: Escape from The Pit iz Spiderweb Softwarea i željno iščekivani old school first-person RPG Legend of Grimrock iz Almost Humana.

Avernum: Escape from The Pit najnoviji je izdanak Avernum serijala i zapravo remake prvog Avernuma. Ako ste upoznati sa radovima Spiderweba znati ćete da se radi o izometričnom indie RPG-u sa turn-based borbom, mnoštvom opcija za izradu partya likova i bogatim, detaljno izrađenim svijetom spremnim za istraživanje. Ako se do sada niste susreli sa njima, sada znate što očekivati :). Inače, igra je već neko vrijeme dostupna Mac i iPad.

Legend of Grimrock je pak indie RPG koji nam donosi vrstu igre u najboljoj maniri Dungeon Mastera i Eye of The Beholdera kakva nije viđena već petnaestak godina: first-person perspektiva, party likova u dungeonu kojim se kreće poljima, i mnoštvo skrivenih tajni i zagonetki. Ako vam ovo zvuči anakrono, dvije su mogućnosti: ili vas LoG neće uopće zanimati, ili skačete od radosti jer konačno imate priliku zaigrati modernu igru one vrste kakvu ste obožavali u počecima svoje igraće karijere. U potonjem slučaju, došli ste na svoje, i Legend of Grimrock nikako ne smijete propustiti.

screenshot_02

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona