Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Dungeons & Dragons 4 - A new hope?

Ono o čemu se već neko vrijeme šuška i od čega se starim gejmerima dizala kosa na glavi (ako već nije ispala) je konačno postalo konkretno. Wizards of the Coast su na svojoj stranici imali brojač koji je odbrojavao vrijeme od objave nove edicije popularne roleplaying igre Dungeons & Dragons.

Iako im se pri završetku odbrojavanja site očekivano srušio od navale posjeta, sada već imamo informacije. Četvrta edicija nam dolazi sljedeće godine i, pretpostavljate, donosi mnogo novosti. Način na koji su knjige pisane bi trebao biti puno pristupačniji novim igračima, a obećaju i ljepše crteže. Što se tiče samih pravila i principa igranja, sve bi trebalo ići u smjeru olakšavanja igranja, borbe i Dungeon Masterova posla. Borbe će drugačije izgledati, a neprijatelji i čudovišta biti jasnije definirani. Velika promjena će biti i raspon igranja prije 'epic' razine – sada je kao standard definirano 30 levela umjesto 20. Mišljenja će biti podijeljena, no vjerojatno je bolje da se što duže standardno igra da izbjegnemo nebuloze poput plivanja uz vodopad.

Potpuno novi dodatak igri će biti online komponente. Svaka kupljenja knjiga će sadržavati aktivacijske kodove za digitalne verzije istih (uz sitno dodatno plaćanje, naravno), a imat će i pristup DnDInsider alatima te online verziji Dungeon časopisa i Dragon časopisa (ponovno uz pretplatu). Bit će predviđena i igra preko weba za one udaljene igrače.

Najpopularniji campaign setting, Forgotten Realms, dobit će novo ruho u kolovozu 2008, a sama edicija će izići tri mjeseca prije.

Sve u svemu, ostaju nam pitanja hoće li ovo biti samo još jedan pokušaj izmamljivanja novca od igrača, hoće li prigovori starih igrača biti uzeti u obzir, te je li problem zapravo u učenju starih pasa novim trikovima.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona