Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Najavljeni Villains & Vigilantes 3.0

Autor: Klosharr

villains_vigilantes_2.1_250Nakon nekoliko mjeseci glasina i nagađanja, iz Monkey House Gamesa (MHG) je 25. prosinca i službeno potvrđeno da je treća edicija Villains & Vigilantes (V&V) RPG-a ušla u fazu razvoja.

Jeff Dee i Jack Herman, autori originalnog V&V-a te osnivači MHG-a, također su potvrdili da osobno rade na projektu, a razlog njihove involviranosti kao i naznaka onoga što od V&V3.0 možemo očekivati otkrio je sam Jeff Dee: ''Želimo da treća edicija V&V-a bude pristupačna novopečenim RPG igračima ali i prepoznatljiva našim dugogodišnjim igračima. Posebice radimo na tome da osiguramo što veću kompatibilnost naše igre sa prijašnjom 2.1 verzijom V&V-a, dok istovremeno uvodimo V&V u 21. stoljeće''.

Podsjetimo se, Jeff Dee i Jack Herman su prvu ediciju V&V-a izdali 1979. pod okriljem Fantasy Games Unlimiteda, a 1982. i drugu ediciju sa prilično revidiranim pravilima. U jedinstvenoj maniri, V&V igrače stavlja u čizme superheroja koji su bazirani na njima samima – fizičke i mentalne karakteristike likova, njihova povijest i karakter, temelje se na igračevim stvarnim karakteristikama, na što se onda nadodaju supermoći (sa svim svojim elementima) određene nasumičnim bacanjem kocke i konzultiranjem tablica. Unutar same igre koristi se set poliedarskih kocaka (d4-d6-d8-d10-d12-d20) u kombinaciji sa tablicama za supermoći i njihovu međusobnu interakciju te skillovima. Još jedna specifičnost V&V sistema je da se supermoći likova, za razliku od ostalih karakteristika, ne mijenjaju ni u kojem pogledu kako lik napreduje kroz character levele, što daje sasvim novu dimenziju i osjećaj igranja lika na niskim, srednjim i visokim levelima. 2010. godine pod okriljem MHG-a, izašao je V&V 2.1 koji je donio minorne korekcije u samoj mehanici, ali je (kako se ispostavilo) postavio temelje za V&V 3.0.

Ukoliko MHG uspije i u V&V3.0 zadržati isti ovaj koncept i mehaniku bez drastičnih izmjena, smiješi nam se revival RPG legende u najboljem stilu te će bez sumnje opravdati svoj kultan status među starom gardom RPG igrača. Datum izlaska Villains & Vigilantes 3.0 bit će objavljen tijekom 2011., a u međuvremenu ćete imati priliku preuzeti besplatnu V&V avanturu Infinity Lounge koja će biti dostupna isključivo sa Monkey House Games Storea na RPGnow.com, i to samo 11. siječnja ove godine.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona