Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Kozmološke novosti u D&D 4E

Autor: Exxar

Možda već znate, no ukoliko ne pratite odvijanja oko četvrte edicije Dungeons and Dragons možda vam je promakla jedna naoko nebitna informacija koja će biti vrlo zanimljiva starijim igračima.

Naime, Rich Baker je natuknuo kako će se razvojni tim pozabaviti vragovima (dakle monsterima koji su u trećoj ediciji strpani pod devile) i njihovim postankom. Kažu kako su oni zapravo pali anđeli, a pakao je domain njihovog boga kojega su ubili i zbog toga bili prokleti i zarobljeni u njemu. Također, resortirati će demone i vragove, te pod vragove strpati sve koji izgledaju humanoidno, a pod demone one koji izgledaju više čudovišno, uz par iznimaka.

Veterani će odmah primjetiti kako nema spomena o Baatezuima i Tanar'riima, te da je ovim novim mitološkim postankom devila (tj. Baatezua) bačena u koš sva priča oko Baatezua, Tanar'ria, Yugolotha i njihovog postanka koja je bila iznesena uglavnom u Planescape suplementima.

Na Eydisu (našem forumu) su iznesena uglavnom negativna mišljenja o ovoj promjeni, slobodno se pridružite raspravi.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona