Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Small World uzrokovao zanemarivanje djece i uginuće pasa?

Autor: Exxar

small_world.jpgPrije nekoliko dana, više britanskih novina (uključujući i poznate tabloide The Daily Mail i The Sun) objavilo je da je jedna žena u predgrađu Londona zanemarila svoju djecu te izgladnila svoje pse do smrti zbog ovisnosti o popularnoj igri na ploči Small World iz Days of Wonder.

U člancima stoji da je dotična žena "mjesecima bez prestanka putem interneta igrala igru na ploči Small World" te da su zbog toga njena djeca u potpunosti izgladnjela, a leševi njenih pasa dva mjeseca stajaliu onečišćenom stanu. Također se navodi da se Small World može igrati preko Facebooka te da ima legiju vjernih obožavatelja.

Ako niste upoznati s ovom igrom, možda ste pomislili da je to samo još jedan u nizu "incidenata" vezan uz ovisnost o video igrama. No ako jeste, vjerojatno ste već uočili kako se u gore prenesenim tvrdnjama nalaze samo dvije istinite informacije. A to je da je Small World igra na ploči, te da ima legiju vjernih obožavatelja.

Naime, Small World se uopće ne može igrati preko interneta, a još manje preko Facebooka (rekli bi da nije ni video igra, no ta tvrdnja je od nedavno netočna jer je prije par mjeseci izdana verzija igre za iPad). Izgleda da su je novinari u pitanju zamijenili saSmallworlds.com te se objeručke prihvatili igre pokvarenog telefona,uzimajući malo informacija o jednoj igri, a malo o drugoj. A njihovi urednici su pokazali iznimnu odgovornost i radnu etiku - u prijevodu spremnost da objave bilo kakvu informaciju samo da dobiju senzacionalan članak, koliko god ta informacija bila neprovjerena ili netočna.

Na kraju su najviše profitirali Days of Wonder, koji su ovom objavom dobili vrijedan publicitet. Njihov CEO izdao je presicu s laganom dozom humora i sarkazma u kojoj objašnjava što Small World zaista jest, a kompanija razmatra o poduzimanju odgovarajućih zakonskih mjera protiv klevete. Na žalost (ili na sreću), i The Daily Mail i The Sun u međuvremenu su sa svojih stranica povukli ove nesretne članke.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona