Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Nobis, The City States

Autor: Exxar

nobis.jpgOd nezavisnog izdavača Pantheon Press krajem mjeseca dolazi nam urbani campaign setting za 3.5 ediciju Dungeons and Dragonsa - Nobis, The City States.

Nobis je campaign setting kojim dominiraju urbana atmosfera, napredak tehnologije i političke intrige. Smješten u vremenski period ekvivalentan našoj renesansi, rano vatreno oružje i lake oštrice polako zamjenjuju tradicionalno, teško srednjovjekovno naoružanje.

Iako još nije pušten u prodaju, Nobis je već blagoslovljen mnogim pozitivnim kritikama. Osim zaista dobro razrađene povijesti settinga, donosi i neke zanimljive novosti za 3.5 ediciju. Za početak, tu je fencing sistem baziran na featovima neovisnima o klasi kako bi bio dostupan svim likovima. Nadalje, Nobis donosi jednostavan, ali dobro implementiran sustav za reputaciju koji, osim začinjavanja likova, donosi opipljive pogodnosti, ali i probleme (nije lak život poznatih). I na kraju, tu je Simplecraft, sustav  cantripa koji svim likovima omogućuje korištenje minornih, ali korisnih magičnih efekata koji, doduše, mogu nanijeti spektakularne neugodnosti istekne li im rok trajanja.

Ako vas je ovaj kratak opis zaintrigirao, potražite više informacija na stranici izdavača ili neku od brojnih recenzija na netu. Prodajna cijena papirnatog izdanja bit će oko 20 američkih dolara, dok će za PDF verziju biti 15.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona