kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Hard Reset

Hard_Reset_coverNaziv: Hard Reset
Platforme: Windows
Izdavač: Valve Corporation
Razvojni studio: The Flying Wild Hog
Godina: 2011.
Žanr: FPS
Multiplayer: ne
Minimalna konfiguracija: Intel Pentium 4 2.5 GHz ili AMD Athlon 64, 2 GB  RAM, NVIDIA GeForce 8800 GS, ATI Radeon 3870 ili ekvivalentna grafička kartica, 512 MB VRAM, 4 GB HDD

Hard Reset je novi cyberpunk FPS iz ruku indie tvrtke Flying Wild Hog izdan za PC. U naprednom vizualnom izdanju oslanja se na klasične mehanike gotovo rugajući se trenutnom razvojnom stanju FPS/RPG igara.

Jednim je pogledom na igru moguće utvrditi da se radi o hibridu nekoliko prethodnih naslova, svojim primarnim načinom borbe i uopće izgledom jako podsjećajući na Painkiller. S obzirom na to da su igru razvila četvorica developera iz tima Painkillera, postaje jasno da se radi o nanovo zapakiranoj jednostavnosti divljeg raspucavanja svega oko sebe. Kada se aspekti zbroje i oduzmu, igra je upravo to, cyberpunk mutacija Painkillera -  inspiriranog Serious Samom – pojačana kaotičnom eksplozivnošću. Takva se može smjesta kategorički odbaciti ili prihvatiti. Prihvatimo li je, na svoj je način zadovoljavajuća.

HR1

Rugajuće, na način da je prije svega ekskluzivan PC naslov, ne uključuje multiplayer, nema repetiranja oružja i ne koristi streljivo, nema obnavljanje energije, nema zakrivanja, skakanja, puženja ili bilo kakvog drugog kretanja osim WSAD-a sa skokom i povremenim doticanjem prekidača koji sasvim arkadno blokiraju putove prije nego li se počiste. Prolazeći kroz jednosmjerne razine igrač odbija valove zlih mašina iz uz taj oblik zabave ponuđeno je nekoliko detalja koji bi mogli zaokupiti.

HR2

Koristeći uvijek ista dva oružja, vatreno i energetsko, koja je moguće nadograđivati napredovanjem u igri, odabiranje između modova transformira oružje i kreira nove oblike koji ispaljuju specifično streljivo ili energetske valove koji na različite načine dižu prostor u zrak. Same zone borbe nisu oštetive, ali se uokolo nalazi masa dijelova prostora i objekata koji se mogu koristiti za širenje eksplozivnosti, što je jedina svrha igre. Tako je moguće pogoditi električno-energetskom bombom neki generator koji će eksplodirati i raširiti struju do zapaljivih karnistera koji će se potom razletjeti zrakom, oštećujući sve oko sebe. Mnoštvo mašina uvijek napada na isti način i ponaša se, ovisno o tipu, jednako, što u konačnici zahtijeva "pažljiviji" pristup jedino kada se nađete lice u lice s mnoštvom bezumnih kreatura. Za posebne trenutke sačuvani su gigantski protivnici koji uništavaju sve pred sobom i čekaju da im pronađete slabost, a svojim dizajnom dovoljno variraju, obogaćujući bitku. Osim čiste borbe, moguće je pronalaziti skrivena mjesta i tajne, te pratiti stanje standardnih oblika collectiblesa i achievementsa. Ništa naročito inteligentno, samo nekima pomaže postaviti ciljeve.

HR3

Efekti i neonsko-briljantinsko-superagresivno svjetlosno šamaranje izuzetno arhitetski detaljnih razina dovodi do osjećaja apokalipse u rađanju, jedini je problem pomalo bezumna priča. Igra je u svim aspektima inspirirana različitim gamerskim i književno-filmskim SF naslovima, ali je priča upitne kvalitete. Jedan od problema je pomalo neispoliran pristup prepričavanju u obliku dinamičnih stripovskih sekvenci koje brzajućoj i neutemeljenoj radnji više oduzimaju no što daju. Sama ideja zapravo započinje zanimljivo, no u konačnici nema se tu što puno analizirati.

HR4

Osim neiskorištene priče, dva su glavna problema prisutna u igri. Prvi je njena kratkoća. Ovladate li kontrolama, govorimo o nekoliko sati igre, osim ako vrijeme posvetite promatranju zaista interesantne okoline intenzivirane zanimljivim glazbenim odabirom s keltskim prizvukom. Sam pogled na neke lokacije budi kreiranje vlastitih priča. No, drugi od problema puno je naporniji. Zbog eksplozivne okoline lako je posve bez ikakvog povoda umrijeti, samo na temelju neke nasumično eksplodirane bačve, što ne bi bio problem kada bi se moglo snimiti bilo kada. No ne može se jer igra koristi checkpointove pa iz toga slijedi da možete 20 minuta prolaziti misiju, naletjeti na nešto eksplozivno što vas dokrajči uopće van borbe i vrati vas, takoreći, na početak. Zbog prirode smrti frustrirajuće, inače prigodno igri.

HR5

Hard Reset je jednostavna igra u stilu Painkillera ili Serious Sama s minornim RPG elementima i dodacima čistoj rasturačini kako bi se igrača dodatno zainteresiralo. Čini se, međutim, da će ovdje grafika možda najviše povlačiti za sobom, sve dok se igra ne prijeđe, što je zaista kratko vrijeme. Ugodna za odmor, ne očekivati ništa posebno, ali opet posebno na svoj način.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona