Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

FFG novosti za svibanj 2011.

Autor: Exxar

box_artDonosimo vam pregled svibanjskih novosti iz Fantasy Flight Gamesa.

Možda najinteresantnija vijest je najava Gears of War: The Board Gamea. Ovu kooperativnu igru za od jednog do četiri igrača baziranu na megapopularnoj seriji FPS-ova iz Epic Gamesa razvija Corey Konieczka. Igrači sastavljaju tim od četiri COG vojnika te se bore protiv hordi Locusta u jednom od sedam scenarija. Svaka partija je drukčija jer se ploča po određenim pravilima generira tijekom igre, a iz FFG-a se hvale iznimno inteligentnim protivničkim sustavom.

box_artTakođer je najavljena i The Adventurers: The Pyramid of Horus, nova igra na ploči u Adventurers liniji. Igrači poprimaju uloge jednog od osam avanturista koji se probijaju kroz piramidu u kojoj su pokopani faraon Sanakht, njegova žena Initkaes i arhitekt Imhotem. No nitko od njih nije baš mrtav, a osim mumija igrači će morati izbjegavati i raznorazne zamke kako bi se dokopali arheološkog blaga u piramidi.

Tannhauser će pak dobiti novu frakciju - Shogunate. Ona će u igru biti uvedena putem dva paketa minijatura; prvi sadrži Iroha Minamotoa, naizgled besmrtnog samuraja, predvodnika vojske Shogunata, a drugi jednog Ashigaru vojnika te jednog Shin agenta. Oba paketa sadrže relevantne tokene, karte i rulebookove.

Posljednja najava vezana uz igre na ploči je ona o revidiranoj ediciji Arcane. U ovoj igri intrige i podmićivanja igrači preuzimaju vodstvo nad jednim od šest guildova u gradu Cadwallonu te se bore za kontrolu gradskih četvrti. Revidirana edicija donosi dva nova guilda - gatara i arhitekata, sadrži revidirana pravila, itd.

achilus_assaultŠto se tiče FFG-ovih roleplaying igara, najavljeni su Achilus Assault za Deathwatch, Game Master's Kit za Black Crusade i Black Fire Pass za WFRP. Achilus Assault je sourcebook koji prezentira različite prijetnje Jericho Reacha, od tyranida Hive Fleet Dagona, preko legija Kaosa iz Hadex Anomalya do ekspanzionističkog Tau Empirea. Namijenjen je kako bi GM-ovima pružio obilje protivnika i misterija za suprostavljanje Kill-teamovima. Game Master's Kit za Black Crusade se pak sastoji od GM screena, gotove avanture, kolekcije NPC-a, proširenih pravila za vođenje Black Crusade avantura te savjeta o vođenju kampanja. I na kraju, Black Fire Pass je boxed set sa detaljnim informacijama o dwarfovima u svijetu WFRP-a. Sastoji se od dva sourcebooka u kojima se nalaze podaci o ovoj rasi koja nikad ne zaboravlja zamjerke, o njihovoj utvrdi Karak Asgaraz te o Black Fire Passu.

tribes_of_the_valeOd potpuno novih izdanja, tijekom svibnja bilo ih je tri. Tribes of the Vale je nova ekspanzija za ratnu igru Battles of Westeros baziranu na popularnom ciklusu Pjesma leda i vatre George R.R. Martina. U njoj je predstavljena saveznička vojska barbarskih plemena - Stone Crows, Black Ears i Burned Men koja nadopunjuje kuću Lannister, a ako se koriste skirmish pravila onda može nadopunjavati i kuću Stark. Osim novih tipova terena, Gambit i Skirmish karata, knjižice s pravilima u kojoj su i tri nova scenarija, u ekspanziju su uključene tri nove jedinice i tri nova zapovjednika.

horned_ratThe Horned Rat je ekspanzija za igru na ploči Chaos in The Old World smještenu u Warhammer Fantasy svijet. U igru uvodi podršku za petog igrača, te je od sada osim četiri boga Kaosa mogućeodabrati i skavenskog boga Horned Rata. Njegovi sljedbenici svoj utjecaj šire podlim taktikama i svojom brojnošću, a osim toga u igru su uvedene i mnoge novine poput dodatnih karata ili novog Morrslieb decka karata koje utječu na interakciju između igrača.

Zadnja nova board game ekspanzija je Shards of The Throne za Twilight Imperium. U igru uvodi tri nove rase; Arborec, Nekro Virus i Ghosts of Creuss. Osim toga, tu su i nove karte, kapitalni brodovi, mehanizirane jedinice i plaćenici, a nove opcije za političku intrigu i još mnogo toga što ova ekspanzija donosi znatno će povećati replay value ove igre.

mark_of_the_xenosNa roleplaying fronti jedino novo izdanje bilo je Mark of The Xenos, sourcebook za Deathwatch. Radi se o bestijariju monstera Jericho Reacha pisanom iz pera Codiciera Taelona White Scars chaptera. Poput ostalih monster bookova WH40KRP linije, i Mark of Xenos nije samo kolekcija statistika već sadrži mnoštvo in-character informacija i fluffa vezanih uz protivnike, a knjiga je podijeljena na četiri sekcije od kojih se svaka bavi specifičnom vrstom prijetnji: The Alien Threat, Radicals and Heretics, The Forces of Chaos i Advanced Adversaries.

Iako je izašao svega jedan novi RPG dodatak, mnoštvo sourcebookova već dostupnih u tiskanom obliku dobilo je svoju PDF verziju. Tako se sada u elektronskom formatu možete počastiti sa Blood of Martyrs i The Black Sepulchre za Dark Heresy, Battlefleet Koronus i Frozen Reaches za Rogue Trader, Rites of Battle za Deathwatch i Signs of Faith za WFRP.

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona