Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Nema zime za Warhammer 40000

Autor: markohoto

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

Budući da je Warhammer smješten u izmišljeni svijet, izdavač je objavio njegove opsežne opise, informacije o njegovim stanovnicima i svim važnim zbivanjima. Ti su podatci nadopunjeni sa svakom novom edicijom. Radikalna faza priče pod nazivom End Times poslužila je kao izlika za ukidanje Warhammer Fantasy Battles i uvođenje nove igre Age of Sigmar. Do ovakve odluke je došlo nakon osam edicija originalne igre.

Iz udruge minijaturista, maketara i igrača stolnih strateških igara "Agram“ pojasnili su kako je proizvođaču (Games Workshop) isteklo pravo na korištenje većine naziva u WHFB. Zbog malenog udjela u ukupnoj zaradi i isteka prava, procijenli su da im se isplati uništiti svijet i krenuti ispočetka.

Drugi ponos radionice Games Workshop je Warhammer 40000. Obje igre doživjele su osam edicija. Srednjovjekovni WHFB je nakon osme edicije ukinut, no čini se da se isti slučaj neće ponoviti sa njegovom futurističko svemirskom inačicom. Nakon nove godine, proizvođač je putem Youtube kanala i ostalih medija, najavio proširenje postojećeg asortimana u više igara, uključujući i 40k.

Istaknuti članovi udruge Agram također ne strahuju za Budućnost Warhammera 40k. Navode kako je Games Workshop na vrijeme počeo mjenjati nazive svojih vojski vojski (npr. Imperial Guard je postala Astra Militarum) i kako za razliku od WHFB, Warhammer 40k čini najveći udio njihove zarade.

Dok je tako, nema razloga za ukidanjem igre. Stoga će oni u kojima se probudila novootkrivena ljubav prema Warhammeru, imati priliku uživati u novitetima. U Hrvatskoj se većina aktivnosti vezanih za ovaj tip igara odvija preko udruga kao što je UMS "Agram" koje provode radionice bojanja minijatura, izradu prostornih maketa, raspolažu knjižnicom te provode lokalna i međunarodna natjecanja u stolnim strateškim igrama. Drugim riječima, pokrivaju sve aktivnosti potrebne za bavljenje ovakvom vrstom igara. Spomenuta udruga mladih, ujedno je i nositeljica niza priznanja, što pokazuje da su strateške igre i na ovim prostorima prepoznate kao ozbiljna aktivnost.

Budući da je posljednja edicija Warhammera 40k izašla 2017-te godine, još uvijek je prerano očekivati izlazak devete edicije. Značajnije inovacije dosad su kreirane prosječno svake četiri godine. Ako gledamo samo proteklih deset godina, prosjek se smanjio na samo tri. Prema iskazanom trendu bi se iduća edicija mogla očekivati već iduće godine. No zasad nema službene potvrde proizvođača.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona