Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Adventures Dark and Deep novosti

Autor: Exxar

playersmanualJoseph Bloch objavio je na svojem blogu planove za financiranje i izdavanje Game Masters Toolkita  i Bestiarya za svoj Adventures Dark and Deep RPG.

Adventures Dark and Deep je Blochova vizija o tome kako bi se originalni Dungeons & Dragons razvijali da Gygax nije napustio TSR sada već davne 1985. Prošle godine izdan je A Curious Volume of Forgotten Lore, dodatak iskoristiv sa bilo kojim D&D retro-klonom, pa čak i sa samim ranim edicijama D&D-a. On je donio nove klase te ostale opcije i pravila inspirirana Gygaxovim radom odnosno smjerom u kojem je vodio D&D prije nego li je napustio TSR. No, originalna ideja je bila da Adventures Dark and Deep bude samostojeća igra, i to se upravo počelo realizirati. Nedavno je u prodaju kao PDF pušten Adventures Dark and Deep Players manual, dok je rad na Game Masters Toolkitu i Bestiaryu u tijeku.

Za razliku od Players manuala, Game Masters Toolkit neće biti kickstartan jer su sva sredstva već osigurana. Ilustracije upravo počinju pristizati od autora a uređivanje knjige je oko 50% gotovo. Za sada je izgledno kako će ona biti izdana tijekom svibnja.

Što se pak Bestiarya tiče, on će ipak biti kickstartan, no primarno zbog ilustracija. Naime, sadržavati će čak 896 različitih monstera, kako starih klasika tako i potpuno novih kreacija. Kada kickstarter bude započet, tekst će već biti gotov, a ovisno o tome koliko se novaca skupi iznad inicijalnog cilja (koji će biti dovoljan za naslovnicu, uređivanje, prijelom i pokoju unutarnju ilustraciju), toliko će i monstera biti ilustrirano. Bestiary će vjerojatno biti izdan krajem godine.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona