Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

AMTGARD LARP

Amtgard Live Action Role Playing sistem nastao je u SAD-u. On omogućava igranje uloga uživo na način da je lako moguće organizirati različite vrste aktivnosti poput borbenih aktivnosti koje obuhvaćaju različite bojne igre i ne borbenih aktivnosti koje mogu obuhvatiti igranje uloga, te natjecanja u «kulturnim» disciplinama poput izrade odora, izrade oružja i oklopa, slikanja, sviranja, pjevanja, itd. Cilj Amtgarda je rekreacija srednjevjekovnog svijeta protkanog s fantastičnim elementima. U tu svrhu je nužno da igrači budu odjeveni u skladu s ranije navedenim pretpostavkama. Za borbu Amtgard koristi oružja koja ne mogu ozlijediti nikoga. Oružja se u pravilu izrađuju od bambusovih štapova koji su obloženi tvrdom spužvom kako udarac takvim oružjem ne bi prouzročio bol ili ozljedu. U Amtgardu igrač može igrati jednu od ponuđenih klasa. Klase se dijele na standardne i ne standardne. Ne standardne klase su u biti čudovišta koja se uglavnom koriste u pustolovinama (questovima). Standardne se klase dijele na magijske i ne magijske i svaka od takvih klasa ima 6 razina kroz koje igrači napreduju. Magijske su klase čarobnjak, iscjelitelj, bard i druid. Njihove su magijske sposobnosti striktno definirane pravilima. Od ne magijskih klasa mogu se spomenuti sljedeće: ratnik, barbar, streličar, ubojica, izviđač i redovnik.

Amtgard LARP Zumberak II 2006.2.JPG Svijet Amtgarda podijeljen je na kraljevstva koja se dijele na vojvodstva, barunije i općine/okruge (eng. Shire). Na čelu svakog takvog poglavlja su monarh, regent i premijer koji se biraju demokratski na razdoblje od 6 mjeseci. U Hrvatskoj se Amtgard počeo igrati prije desetak godina u Kutini, no tek je prije 3 godine, osnivanjem Amtgard općine (Shirea) «Krvomeđe» prestao biti događaj koji se organizira jednom godišnje, već se počeo odvijati na tjednoj bazi, kako je to uostalom i uobičajeno u SAD-u. «Krvomeđe» je locirano uz savski nasip u Zagrebu u blizini toplane i održava se svake nedjelje poslije podne. Shire Krvomeđe dvaput godišnje organizira trodnevni Amtgard LARP događaj na Žumberku u naselju Budinjak pod nazivom «Rajski vrhovi». Oni se svake godine organiziraju zadnjeg vikenda u svibnju i kolovozu. Osobe koje žele sudjelovati na Rajskim vrhovima trebaju ponijeti kompletnu opremu za kampiranje, što uključuje i šator, te hranu i piće za 3 dana boravka u prirodi.

Amtgard LARP Zumberak II 2006.3.JPG Amtgard je otvoren svim punoljetnim osobama. Iznimno se može dozvoliti sudjelovanje mlađih osoba uz pismeno dopuštenje roditelja ili staratelja. Na Krvomeđu osobe mlađe od 14 godina smiju sudjelovati u igri samo uz nazočnost roditelja ili zakonskih staratelja. Za Rajske vrhove je ta dob 16 godina. To konkretno znači da osobe mlađe od 16 godina ne smiju doći na Žumberački LARP bez roditelja nevezano za njihovo pismeno dopuštenje.

Najstrože je tijekom Amtgard događaja zabranjeno opijanje, te korištenje opojnih droga. Osobe zatečene u alkoholiziranom stanju, kao i osobe pod utjecajem ilegalnih opijata bit će odmah udaljene s događaja, s time da će osobe pod utjecajem ilegalnih opijata biti prijavljene Policiji.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona