kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Top 10 pen and paper RPG naslova 2007.

Autor: Exxar

Protekle godine nije se dogodilo ništa revolucionarno u rpg industriji, a najveća novost bila je najava četvrte edicije D&Da na GenCon Indyu. Shodno tome, produkcija D&D suplemenata iz Wizardsa se podosta razvodnila usprkos zadržavanju iste mjesečne kvote, a nije da je i bila nešto pretjerano konstruktivna prije toga. Novih igara bilo je malo, a bezbroj OGL d20 izdanja prošlo je neprimjetno kao i uvijek, nažalost bez primjetnih bisera kao što je to bilo prošlih godina.

Mi vam donosimo listu top 10 rpg izdanja iz 2007. godine koja su po nama bila najiščekivanija, najkorisnija, ili pak zaslužujuća najveće sprdnje, kada već nije bilo dovoljno stvari da napravimo listu koja bi sadržavala samo zaista kvalitetne proizvode. S obzirom na to, lista nije rangirana. Da ne duljimo, evo vam liste, otprilike poredane kronološkim redosljedom izdavanja:

besm3rd.jpg- Big Eyes, Small Mouth (BESM) Third Edition
Za one koji ne znaju, BESM je anime rpg. Cijela poanta igre je da sve izgleda ko u japanskim crtićima, dakle od smiješnog s over the top akcijom do patetično-dubokoumnog (iako je fokus više na onom prvome). Nekada je slovila kao jedna od najinteresantnijih igara na tržištu (naravno, samo među onima koji vole anime), no kada je dugo najavljivana treća edicija skoro bila gotova, izdavač i kreator (firma Guardians of Order) je bankrotirao. Dugo vremena je sudbina BESMa bila neizvjesna, da bi je na kraju preuzeo Arthaus odn. White Wolf. Tako je treća edicija ugledala svjetlo dana početkom godine i jedino što se može reći je da se čekanje isplatilo. Knjiga je predivna, sistem je izglađen (uz neke promjene u osnovi), a igra je zabavna kao i uvijek. Naravno, ako ne volite anime, nećete cijeniti ni BESM, no tako je to s ukusima.

magic_item_compendium.jpg - Magic Item Compendium
Wizardsi ove godine zaista nisu na tržište izbacili ništa što bi se isticalo kvalitetom ili korisnošću, osim možda zagriženim fanovima određenih uskih područja D&Da. Ovo je zapravo očekivano, s obzirom na to da je izlazak četvrte edicije najavljen za iduću godinu. Stoga smo za najbolji D&D proizvod 2007. odabrali Magic Item Compendium jer, za razliku od ostalih suplementa, ima potencijala biti koristan najširem krugu igrača. Nije toliko koristan kao Spell Compendium, no ipak se unutra može naći zanimljivih stvarčica jer osim petstotinjak novih magičnih predmeta, sadrži i više od sedamsto već objavljenih u dosadašnjim suplementima, Dragon časopisu ili na stranicama Wizardsa. Ipak je praktičnije sve imati na jednom mjestu, no nismo baš sigurni da to opravdava trošak od četrdesetak američkih dolara. Osim ako vas ne mame neki od totalno munchkinastih predmeta koji ne bi smjeli postojati...

scionherocover.jpg - Scion
Jedna od novih White Wolfovih igara (novih u smislu da je nije bilo u starome WoDu), Scion, se bavi potomcima bogova koji na zemlji ratuju protiv agenata Titana, koji pak na nebesima vode rat s božanstvima. Likovi mogu biti potomci jednog od mnoštva božanstava iz nekoliko različitih panteona, a ovisno o tome imat će različite moći. Sve skupa su u planu tri, možemo reći core, knjige: Hero, Demigod i God (do sada su izašle prve dvije), svaka za jedan stadij likova, od skromnih otkrića nadnaravnog porijekla sve do uzdizanja na božanski status. Nismo imali prilike isprobati igru, no glasine kažu da je sasvim zadovoljavajuća, pogotovo ako volite ostale White Wolfove uratke. Malo smo skeptični kako će izgledati igranje bogova, no vidjet ćemo s vremenom.

fading_suns.jpg- Fading Suns Revised Second Edition
Nakon godina diskontinuiteta, Fading Suns se vraća! Razvoj igre je preuzela firma RedBrick Limited, koja je sredinom godine izdala revizirani core rulebook, uz obećanje redovnih daljnjih suplemenata. Fading Suns se odvija u dalekoj budućnosti kada se ljudska civilizacija nakon dugog vremena propadanja konačno opet ustabilila, i započinje svoj povrat slavi. Setting je vrlo zanimljiv i kompleksan, a najviše podsjeća na one iz Herbertove Dine i Simmonsovog Hyperiona. Moć leži u rukama plemenitih kuća, raznih gildi i Crkve. Iako je tehnologija veoma napredna, vrlo je neravnomjerno raspoređena i većina populacije ju više ne zna koristiti. Postoje psionici koji su najčešće na meti Crkve, koja ih ili eliminira ili indoktrinira u svoje redove, a Crkva je također sposobna izvoditi razna čuda. Pored zaista fenomenalnog settinga, rulebook je sasvim solidno napisan, iako sistem nije baš po našoj mjeri (da ne bi bilo zabune, postojala je Fading Suns d20 edicija, ovo nema veze sa time i koristi svoj originalni Victory Point sistem). Svakako preporučamo, ako ni zbog čega drugoga, onda samo zbog izvanrednog settinga i ugođaja.

changelingthelost.jpg- Changeling: The Lost
Ovo je White Wolfov "remake" igre Changeling: The Dreaming u novome World of Darknessu. Iako je štimung ostao većinom nepromijenjen, igra je malo drukčijeg fokusa. U Dreamingu su likovi bili fae bića reinkarnirana u smrtnim tijelima, dok se The Lost bavi ljudima koje su fae oteli za svoju zabavu. Oni su nakon nekog vremena uspjeli pobjeći, nažalost, tek nakon što su nepovratno izmijenjeni i nakon što je njihov stari život na zemlji odavno propao. Kako bilo da bilo, Changeling: The Lost je igra "prelijepog ludila", i definitivno nije za svakoga. Imali smo priliku samo nabrzaka pregledati knjigu, pa jedino možemo reći da nije napisana nekakvim fancy nečitljivim fontovima za razliku od nekih drugih White Wolf igara.

gurps_ma.jpg- GURPS Martial Arts
Kao i sva ostala 4th edition hardback izdanja, Martial Arts je bio očekivan dugo vremena, i kao u svim ostalim slučajevima, čekanje se isplatilo. Ova izvandredna knjiga donosi gomilu opcija kako bi borba u GURPSu postala zanimljivija i realnija, i nema niti jedne nekorisne stvari. Ukoliko igrate GURPS, i ukoliko imate imalo borbi u svojim avanturama, obavezno nabavite Martial Arts! A ako ne igrate, pravo je vrijeme da se upoznate sa ovim univerzalnim i jednostavnim, ali realnim sistemom.

conan2e.jpg- Conan RPG Second Edition
Mongoose Publishing izdali su drugu ediciju svojeg licenciranog d20 Conan RPGa koja, za razliku od prve i revidirane "Atlantske" edicije, nema gomilu tipfelera, grešaka u prijelomu i krivo napisanih pravila. Ili se tako govori po netu, mi ne bismo znali s obzirom na to da je nismo uživo vidjeli. No to nije ni bitno kako bismo je uvrstili u ovu listu. Ovo je KONAN! A Konan rula. Kraj diskusije.

cthulhutech.jpg- Cthulhutech
Ovaj vrlo zanimljiv naslov skoro je ostao zapamćen kao jedan od najvećih vaporwareova ikada. No, nakon godina neuspjeha, dizajneri su konačno našli izdavača u Mongoose Publishingu, te je Cthulhutech konačno ugledao svjetlo dana. Inspirirana Lovecrafteovim mythosom, ova igra spaja nepojmljive grozote onkraj stvarnosti i visoku tehnologiju nekih stotinjak godina u budućnosti. Mračne sile i prastari bogovi probudili su se iz svog vječnog sna, te izvana i iznutra napadaju ljudsku vrstu kako bi ju porobili i uništili. Bilo da ste željni istraživanja zapletenih zavjera među moćnim korporacijama i tajanstvenim magijskim kultovima, ili dinamične akcije u obliku napucavanja neljudskih čudovišta ogromnim mechovima konstruiranim njihovom vlastitom tehnologijom, Cthulhutech ima što vam treba. Knjiga je izvrsno ilustrirana, dobro napisana i uređena, a setting je prožet finim detaljima. Ia? Ia! Cthulhu fhtagn!

races_classes.jpg- Wizards Presents: Races and Classes
Races and Classes donosi "mnoštvo predivnih ilustracija, eseje i komentare o najpoznatijim rasama i klasama D&Da iz očiju glavnih dizajnera i urednika četvrte edicije, te uvid u njenu kreaciju". Ovo bi zapravo trebao biti nekakav preview 4th editiona, s informacijama koje nisu dostupne nigdje drugdje, ali nikakvim konkretnim statistikama i pravilima. Mi si pak nismo smjeli dopustiti da u ovu listu ne uvrstimo "prvi fourth edition proizvod", naravno kao najbedastiji roleplaying release godine. Zanimaju vas detalji oko četvrte edicije? Nema problema, posjetite Enworld ili neku drugu stranicu koja izvještava i o najmanjim, najopskurnijim informacijama ili u najgorem slučaju, registrirajte se na Gleemaxu odnosno D&D Insideru. Ali zaista, 100 kn koje biste mogli potrošiti na ovo, radije smotajte u cigaru i s guštom popušite, puno je isplativije.

wh40krp-dark-heresy.jpg- Warhammer 40,000 Roleplay: Dark Heresy Collector's Edition
Iako tehnički WH40KRP izlazi tek u prvom mjesecu, odlučili smo kao šećer na kraju top liste uvrstiti Collector's Edition Dark Heresya, koji je nažalost već rasprodan, i to u roku od 6 minuta. Mislimo kako ovdje nema potrebe pisati o dotičnoj igri naširoko i poprijeko, s obzirom na nedavni news. U svakom slučaju, već je bilo vrijeme za WH40k rpg, i po onome što se do sada moglo vidjeti iz nekolicine previewa, nećemo ostati razočarani. Dakle, krajem idućeg mjeseca, znate što vam je činiti. Kill the mutant, burn the heretic, purge the unclean! I ne zaboravite, nevinost ništa ne dokazuje...

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona