Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Svibanjska izdanja iz Steve Jackson Games

Autor: Exxar

sjg.gifSteve Jackson Games protekli su mjesec u prodaju pustili dva dice gamea, dvije Munchkin booster ekspanzije i dva PDF naslova za GURPS: Cthulhu Dice i Zombie Dice, Munchkin Fairy Dust i Munchkin Waiting for Santa te GURPS Psis i Pyramid #3/19: Tools of the Trade - Clerics.

cthulhu_dice_150.jpgCthulhu i Zombie Dice su slične, ali ipak dovoljno različite igre sa kockom. U Cthulhu Diceu igrači su kultisti koji se bore za svoj vlastiti zdrav razum, pritom ga po mogućnosti kradući od protivnika. Igra se pomoću velike kocke s 12 strana koju igrači naizmjenično bacaju. Pobjeđuje igrač koji zadnji ostane s dozom normalnosti, a ako svi polude, pobjeđuje Cthulhu! zombie_dice_150.jpgZombie Dice se pak igra s 13 kockica koje predstavljaju žrtve, a igrači su naravno zombiji koji im žele pojesti mozak i ostale unutarnje organe. No treba biti oprezan jer što se više žrtava napada odjednom, veća je šansa da će neka od njih potegnuti sačmaricu i srediti zombija. Obje igre su vrlo brze te partija može biti gotova za desetak minuta, a dok je broj igrača za Zombie Dice teoretski neograničen, u Cthulhu Diceu je ipak ograničen na šest. Prodajna cijena Cthulhu Dicea je oko 5 američkih dolara, a Zombie Dicea oko 13.

munchkin_fairy_dust_150.jpgFairy Dust i Waiting for Santa reprintovi su booster mini-ekspanzija za Munchkin koje su originalno izdane prošle godine prekrivene sjajnom folijom, ali su povučene iz prodaje jer je folija uzrokovala savijanje karata. Ovaj su puta otisnute bez folije, a svi oni kojima je savijanje smetalo mogli su (i još uvijek mogu) dobiti zamjenu iz ovog reprinta. Obje ekspanzije sadrže po 15 novih karata za Munchkin, a da ne bi bilo zabune, svi boosteri pojedine ekspanzije sadrže iste karte (ne radi se o CCG ediciji Munchkina). Prodajna cijena je oko 4 američka dolara.

gurps_psis_150.jpgGURPS Psis je ekskluzivno PDF dodatak za GURPS, a nastavlja se na GURPS Psionic Powers. Dok je Psionic Powers više bio priručnik za konstrukciju psioničkih moći, Psis donosi puno više gotovih blokova za izradu likova sa psioničkim sposobnostima. Tako su tu fleksibilni psionički templatei za likove, preko sto setova psioničkih sposobnosti, perkova, skillova i tehnika, savjeti za igranje psionika itd. Prodajna cijena ovog dodatka na 35 stranica jest 8 američkih dolara.

pyramid_3_19_150.jpgI na kraju, Pyramid #3/19: Tools of the Trade - Clerics najnoviji je broj mjesečnog SJG časopisa za GURPS. Tema ovog broja su clerici i njihovi alati - od svetih moći za fantasy igre, preko mističnih artefakata, do opisa tehnika onih koji u stvarnom svijetu tvrde da stupaju u kontakt sa spiritualnim. Prodajna cijena je 8 američkih dolara.

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona