Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

PNP Kickstarteri - 24.3.2013.

Autor: Exxar

kickstarter logo smallDragi čitatelji, donosimo vam pregled i novosti vezane uz trenutno aktivne Kickstarter kampanje za društvene igre. Ovo je trenutno pilot-projekt za kojega se nadamo da će zaživjeti kao redovna serija članaka ako bude dovoljno interesa, a kao što ste jučer mogli vidjeti, namjeravamo pratiti i video igre.

Opširnije...

10 najznačajnijih pen and paper RPG-ova proteklog desetljeća

Autor: Exxar

phbPovodom ulaska u petu godinu postojanja portala Fantasy Hrvatska, donosimo vam pregled po našem mišljenju 10 najznačajnijih pen and paper RPG-ova izdanih tijekom proteklih deset godina.

Opširnije...

Uvod u Dark Sun

Autor: Orcus

dark_sun_csDark Sun je post-apokaliptični low fantasy campaign setting originalno izdan za drugu ediciju AD&D-a. 2010. je izdan i za četvrtu ediciju, no prije nego pročitate našu nadolazeću recenziju najnovije edicije, upoznajte se s Dark Sunom kakav je bio u svojim korijenima.

Opširnije...

Sekcija za role-play (SRP)

plakatPočetkom 2011. osnovana je Sekcija za role-play (SRP) pri Klubu studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Sekcija je u potpunosti otvorena za javnost a čime se bavi i kakve sve događaje organizira pročitajte u članku.

Opširnije...

Najava: Munchkin Zombies

Autor: Exxar

cover_100Jučer smo vas obavijestili o novome datumu izlaska Munchkin Zombies, a danas vam donosimo malo detaljniji uvid u ovaj najnoviji izdanak Munchkin franžize. Kakve karte možete očekivati, kako koristiti kišobran kao kacigu i još mnogo toga pročitajte u našoj najavi!

Opširnije...

LARP - udruga Ognjeni mač

Autor: Midian

zig2LARP (live-action roleplay, na hr. igranje uloga u živo) je tematska igra temeljena na izvedbi uloga u zamišljenom svijetu prema uzoru na stvarnim ili izmišljenim događajima te srednjovjekovnoj i modernoj književnosti. Pročitajte više o LARP-u u režiji udruge Ognjeni mač.

Opširnije...

Top 5 pen and paper RPG naslova 2010.

Autor: Exxar

eureka-cover-250Protekla godina nije bila naročito produktivna što se tiče izvanrednih novih izdanja na području pen and paper roleplaying igara. Nije bila niti naročito loša, no zaista bombastičnih naslova bilo je malo. Stoga da ne punimo našu top listu fillerima čisto reda radi, ovaj put vam donosimo svega pet naslova, ali smo zato odabrali zaista samo najbolje.

Opširnije...

Top 5 društvenih igara 2010.

Autor: Exxar

zombiedice_250Donosimo vam našu tradicionalnu godišnju top listu društvenih igara, a ona je ove godine ograničena na pet mjesta.

Opširnije...

Predstavljamo: Igranje.org

Autor: Exxar

clanak_100Predstavljamo vam našu novu prijateljsku stranicu Igranje.org, portal posvećen društvenim igrama. U nastavku vijesti pročitajte više o ovoj stranici iz pera njenog voditelja.

Opširnije...

Najava: Osmo izdanje Warhammer: The Game of Fantasy Battles

warhammer_fantasy_8th_100.jpgGames Workshop je napokon i službeno objavio datum izlaska najnovijeg izdanja njihove iznimno uspješne strateške igre Warhammer: The Game of Fantasy Battles - već 10.7.2010. očekuje nas sasvim nova inkarnacija ove popularne igre. Povodom najave pripremljen je i trailer.

Opširnije...

Top 10 board i card game naslova 2009.

Autor: stribor

adastra.jpgPo prvi put na portalu Fantasy Hrvatska radimo osvrt na deset najzanimljivijih fantasy i SF društvenih igara protekle godine.

Opširnije...

Top 10 pen and paper RPG naslova 2009.

Autor: Exxar

pathfinder_cover.jpgDragi čitatelji, dobrodošli u našu treću po redu godišnju Top 10 listu pen and paper RPG naslova!

Opširnije...

Najava: Nova inkarnacija WFRP-a

Autor: stribor

book-cover_rulebook_small.jpg

Prilično neočekivano za većinu fanova, Fantasy Flight Games nedavno su na svojim stranicama najavili novu ediciju Warhammer Fantasy Roleplay igre.

Opširnije...

35th Origins Awards

Autor: stribor

origins2009.gif

Krajem lipnja održana je ovogodišnja, 35. po redu dodjela Origins Awards, nagrade za najbolja postignuća u industriji igara.

Opširnije...

Top 10 pen and paper RPG naslova 2008.

Autor: Exxar

gygax_gaming.jpgNeki bi 2008. godinu s igraćeg gledišta nazvali revolucionarnom, ponajprije zbog izlaska četvrte edicije Dungeons and Dragons. No, to nije donijelo značajne novosti glede samog dizajna igara, već je prodrmalo igraću industriju i način na koji ona radi.

Opširnije...

Povijest svjetskog LARP-a

Autor: Midria

ring2b1h.gifLude potjere kroz park na metalnim "konjima", "mačevanje" štapovima ili ulični okršaji vodenim pištoljima… Zvuči li vam barem nešto od toga poznato, znajte, to su bili vaši prvi koraci larpanja.

Opširnije...

Top 10 pen and paper RPG naslova 2007.

Autor: Exxar

besm3rd.jpgProtekle godine nije se dogodilo ništa revolucionarno u rpg industriji, a najveća novost bila je najava četvrte edicije D&Da na GenCon Indyu.

Opširnije...

LARP - općenito

Osobe koje se bave LARP-om (ili popularnije LARP-eri) se često pitaju kako objasniti što je to LARP osobama koje se njime ne bave. Iz dugogodišnjeg iskustva proizašlo je da je LARP najlakše objasniti kao D&D (ili sličan pencil 'n' paper) u kojem se ne sudjeluje preko olovke, papira i prepričavanja već preko mača, pregovaranja i proživljavanja (ili kako se to popularnije kaže „u živo“).

Opširnije...

AMTGARD LARP

Amtgard LARP Zumberak II 2006.3.JPGAmtgard Live Action Role Playing sistem nastao je u SAD-u. On omogućava igranje uloga uživo na način da je lako moguće organizirati različite vrste aktivnosti poput borbenih aktivnosti koje obuhvaćaju različite bojne igre i ne borbenih aktivnosti koje mogu obuhvatiti igranje uloga, te natjecanja u «kulturnim» disciplinama poput izrade odora, izrade oružja i oklopa, slikanja, sviranja, pjevanja, itd.

Opširnije...

Vampire: The Masquerade - Legenda o Kainu

Autor: Belmorn

angel.jpgFanovima White Wolfovog RPGa Vampire: The Masquerade oduvjek je jedan od najdražihelemenata igre bila pozadinska priča o prirodi vampira, njihovoj povijesti ivječnome Jyhadu. Sve je to počelo i završilo sa Kainom, prvim vampirom, koji jeprokleo svoju djecu zbog njihove neposlušnosti... Saznajte kako je sve počelo,od Kainovog prokletstva do nastanka vampirskih klanova.

Opširnije...

Iz kategorije

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona