Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Ekranizacija Kingovog serijala "The Dark Tower"

Autor: Belmorn

darktower-mist.jpgJ. J. Abrams je, zajedno sa svojom Lost ekipom (Carlton Cuse i Damon Lindelof), krenuo u prvu fazu adaptacije serijala romana Stephena Kinga "The Dark Tower". Iako je Abrams počeo raditi na skicama scenarija, njegov partner Lindelof sumnja da će se film pokrenuti s mjesta dok Lost ne završi.

King je Abramsu navodno prodao prava za bijednih 19 dolara (broj koji u serijalu ima posebno značenje). Kao veliki fan Losta, King ima vjere u Abramsovu mogućnost da vjerno prenese serijal na veliki ekran.

"The Dark Tower" se smatra Kingovim najvećim djelom, a sastoji se od sedam romana pisanih od 1970. do 2004. godine. Svijet u kojem se radnja odvija može se opisati kao horror western s velikim utjecajem Tolkienovog rada. Glavni junak Roland kroz serijal susreće likove ili posjećuje lokacije iz drugih priča bogatog Kingovog opusa i tako ih spaja u jednoj velikoj priči.

Kao posebnu poslasticu donosimo vam kratki filmić "kako bi to moglo izgledati". Riječ je o amaterskom foršpanu koji je pobijedio na natjecanju Simon & Schuster/Stephen King American Gunslinger.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona