jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Godzilla: Novi trailer, stara čudovišta

Autor: markohoto

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

 Godzilla II: King of the Monsters - Official Trailer 2

Novi je nastavak fokusiran na nastojanja članova kriptozoološke organizacije Monarch, da se nose s postojanjem mitoloških čudovišta, koja se počinju pojavljivati u sve većem broju. Film je režirao Michael Dougherty, redatelj Krampusa. Glavne uloge tumače: Vera Farmiga (Conjuring) , Millie Bobby Brown (Stranger Things), Sally Hopkins (The Shape of Water), Kyle Chandler (Super 8) kao i već spomenuti Ken Watanabe (Inception) i Charles Dance (Game of Thrones). No, prave zvijezde ovoga filma su divovska čudovišta.

Divovski pterosaur Rodan je biće inspirirano stvarnim gmazovima koji su živjeli i letjeli u doba dinosaura. Poput ostala dva stvorenja, u krstarenju zrakom ga ne spriječava ni činjenica da mu se težina mjeri u desetcima tisuća tona. U novome traileru, kao i starim filmovima, često se prikazuje na vulkanskom otoku.

Rodan movie trailer

Mothra je u ranijim ekranizacijama, prikazivan kao veći pozitivac od same Godzille. Riječ je o divovskom moljcu, ujedno i zaštitniku ljudi s otoka na kojemu obitava. Nije mu strano udruživanje sa ostalim grdosijama kako bi spasio svijet od većeg zla.

Mothra (1961) - Trailer

King Ghidorah ima obličje troglavog krilatog zmaja bez ruku. Najčešće jse pojavljuje u ulozi negativca. U nekim verzijama, riječ je o svemircu čiji um kontroliraju njegovi svemirski gospodari, dok je u drugima odgovoran za izumiranje dinosaura. O tome koliko je ovo čudovište opasno govori činjenica da su se Godzilla, Mothra i Rodan spremni udružiti kako bi ga porazile .

Ghidrah, the Three-Headed Monster (1964) - American Theatrical Trailer

Koja čudovišta će se udružiti da zaštite čovječanstvo, a koja će se s njima sukobiti saznat ćemo 31. svibnja 2019., kada film dođe u svjetska kina.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona