gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

Palac gore za filmove!

Pozdrav! Ovaj dodatak recenzijama zamišljen je kao simbolička sugestija i nije ekvivalent ocjenama. Uveden je kako bi se čitatelju olakšala procjena recenzenta, naročito kod naslova s isprepletenim pozitivnim i negativnim stranama. Stoga, kada ugledate jedan od sljedećih simbola, Vi već znate na što se misli, a oni predstavljaju:

 

G1G1G1- Pomicatelj granice žanra, djelo s minimalnim nedostacima i sadržajem koji nudi bogatu misaonost, izuzetnu zabavu ili oboje u idealnom omjeru.

G1G1Gg1- Kvalitetno djelo iz mnogih perspektiva, ono je stabilne egzekucije, lako inspirirajuće ili kultno, koje neka specifična manjkavost sadržaja ili forme zakida za sam vrh.

G1Gg1Gg1- Pitko djelo većinom pozitivnih karakteristika. Kao popcorn flick ili manji kult, ono zabavlja, možda u sebi sadrži zanimljivosti ili neočekivano dobar element i odskače od inteligencije panja.

R1Rg1Rg1- Pitko djelo većinom negativnih karakteristika, poput članaka u Cosmopolitan časopisu – zlo Vam je od same pomisli na njih, ali u datom trenutku nemate baš nikakvog pametnijeg posla. 

R1R1Rg1- Žalostan splet najgorega nekako se sretno provukao kroz proces odobravanja na udes nesretnika nesvjesnih u što su se upustili. Dva palca dolje kao apel na spašavanje dostojanstva, ali samo zato jer još uvijek nije potpuno ruglo, jer se nakon potpunog isključenja uma još uvijek može preživjeti. Naročito kad ste već sve Cosmo članke pročitali, a tijelo žudi za dnevnom dozom smeća.

R1R1R1- Želite osobu pitati za mišljenje, a ona vam već unaprijed maše rukama, unezvijerena lica, padajući na koljena. Očigledno, nakon ovakvog rada može se samo plakati od jada i pitati se čemu, nadajući se kako osoba neće od vas tražiti objašnjenje. Ono nije dostojno niti statusa kulta, te je općenito vrst filma gdje su tri palca dolje premalo palčeva uopće.

 

Ovaj dodatak recenzijama zamišljen je kao simbolička sugestija i nije ekvivalent ocjenama, no jednako kao i ocjene, ne gleda dva različita filma prema istim kriterijima, iako se izražava istim simbolima.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona