Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Osječki film čelika i čarolije

Autor: Belmorn

steelandsorceryOsječani su snimili svoj prvi kratki fantasy film pod nazivom Steel & Sorcery u režiji Vedrana Marjanovića Wekstera, a možete ga pogledati ovdje ili na You Tubeu.

Scenarij za film (čije je ime igra riječi na sword & sorcery žanr) napisala je Iva Nappholz, a priča nam prikazuje savezništvo između viteza i vještice. Nažalost, film je na engleskom jeziku, vjerojatno kako bi privukao širi spektar gledatelja.

Glavne uloge tumače Jakov Gavran i Aleta Bukvić, a kao topovsko meso tu su Ante Delač, Zlatko Šnur i Dino Repac.

Iako traje tek nešto više od 3 minute, u postprodukciji je proveo 2 i pol tjedna. Film je sniman na Tvrđi s budžetom od 0 kn, a Gavran je kao zaljubljenik i kolekcionar oružja i oklopa posudio rekvizite.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona