jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Emma Watson dobila ulogu u del Torovom filmu "Zvijer"

Autor: Belmorn

Emma-Watson-With-UmbrellaRedatelj Guillermo del Toro priprema svoju inačicu bajke o Ljepotici i Zvijeri s Emmom Watson u glavnoj ulozi.

Nakon propasti At the Mountains of Madness filma zbog lošeg omjera troška i isplativosti, del Toro se vraća bajkama, trenutno puno popularnijem motivu od Chulhu mitosa.

Nedavno je najavljen i reboot "suvremene" TV serije Beauty and the Beast koja miješa elemente proceduralne drame sa ljubavi odvjetnice Catherine i čovjeka-zvijeri Vincenta. U izvornoj su seriji te uloge tumačili Linda Hamilton i Ron Perlman, a na scenariju je radio George R.R. Martin, što i ne zvuči tako loše.

Pod naponom inspiracije, redatelj Christophe Gans (Brotherhood of the Wolf, Silent Hill) također je najavio svoj film Beast sa Vincentom Casselom i Léom Seydoux u glavnim ulogama.

Usuđujemo li se zaključiti da je ova lavina pokrenuta prošlogodišnjim teen ljubić isprdkom Beastly sa Vanessom Hodgens i Alexom Pettyferom?

Bajke su trenutno tražena roba u Hollywoodu. Nakon Red Riding Hood, snimaju se Hansel & Gretel (Ivica i Marica: Lovci na vještice), Mirror, MirrorSnow White & the Huntsman kao dvije verzije priče o Snjeguljici, a planira se i treća u kojoj će Snjeguljicu braniti sedam kung-fu Shaolin svećenika (ne šalimo se). Hollywoodskoj maštovitosti nema kraja.

No, vratimo se del Toru. Trenutno završava produkciju monster-filma (Godzilla žanr) Pacific Rim, a nakon toga se baca na oblikovanje priče za Beast. Scenarij će potom napisati Andrew Davies (mini serije Sense & Sensibility, Vanity Fair, Pride & Prejudice i film Bridget Jones’ Diary).

Za razliku od gore nabrojenih "suvremenih prepričavanja" bajke, del Torov film će biti povijesna priča, nalik na Panov labirint koji je bio smješten u vijeme nakon Španjolskog građanskog rata. Emma Watson je dobila svoju prvu veliku ulogu nakon Hermione iz Harry Potter serijala, a za sad samo nagađamo da će Zvijer biti Doug Jones, kostimizirani glumac kojeg Guillermo del Toro često koristi u svojim filmovima. Detalje o filmu ćemo pratiti kako budu izlazili.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona