Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Još ima nade za Kingovu kulu

Autor: Belmorn

king-roland-pictureBrojni su fanovi ostali razočarani ranije ove godine kad su saznali da je zvog velikih troškova otkazan Ron Howardov projekt "The Dark Tower". Situacija se možda mijenja na bolje...

Kako je rekao producent planiranog projekta Brian Grazer, filmovi i serija, koji će ekranizirati Stephen Kingovo djelo Kula tmine, ipak bi se mogli snimiti. Universal je odbio projekt zbog prevelikih troškova snimanja, ali su Grazer i Howard uspjeli odrezati 45 milijuna dolara bez da ozbiljno naštete viziji i efektnosti "kraja priče".

Nije nam jasno da li su tih 45 milja odnosi na prvi film ili cijeli serijal, ali nam je drago što dolazi do pomaka. Nažalost, Howard se u međuvremenu posvetio drugim projektima, trkaćem filmu Rush. Također, Javier Bardem koji je trebao utjeloviti revolveraša Rolanda, zaposlio se kao negativac u idućem Bond filmu. Hoće li se sve poklopiti do 2013. ili će ovo biti još jedan film u beskonačnom produkcijskom paklu?

king-stand-rendallOsmi roman iz The Dark Tower serijala bliži svom se izdavanju. Stephen King je odlučio ubaciti još jednu knjigu u priču, i to između romana 4 i 5. The Wind Through the Keyhole objašnjava što se dogodilo u periodu između odlaska junaka iz Emerald Cityja i dolaska do Cella Bryn Sturgisa. Knjiga izlazi u ožujku iduće godine.

Za kraj ćemo samo kratko spomenuti da je režiranje filma The Stand ponuđeno Benu Afflecku. Ovaj Kingov roman, napisan 1978., već je ekraniziran kao mini-serija, a radnja mu govori o post-apokaliptičnom svijetu poharanom virusom gdje se za prevlast nad ostatkom čovječanstva bore sile dobra i zla. Zanimljivo je da glavni negativac Rendall Flagg prelazi u The Dark Tower serijal što je samo jedan od bronih primjera povezanosti između Kingovih dijela.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona