goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

Steven Spielberg u punom zamahu

Autor: Belmorn

Steven_Spielberg_IndyRedatelj i producent Steven Spielberg, uz skorašnje filmske avanture Tintina priprema još nekoliko velikih projekata.

The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn u kina dolazi krajem godine. Ovaj računalno animirani film baziran je na legendarnoj seriji belgijskih stripova o pustolovinama mladog reportera koje često uključuju misterije i znanstvenu fantastiku. To je ujedno i prvi film koji je Spielberg režirao nakon Kraljevstva Kristalne lubanje iz 2008. godine.

Iako je posljednji film o Indiani Jonesu loše dočekan od strane fanova, do te mjere da su nastale parodije u kojima se Spielberg i Lucas moraju ispričati zbog filma, redatelj je spreman razmotriti nastavak. U razgovoru sa Harrison Fordom, obećali su da se serijal "ne seli na Mars" ukoliko bude još nastavaka.

Nakon produciranja Falling Skies i Terra Nova, Spielberg se želi uključiti u još jedan veliki TV projekt. Ovoga puta riječ je o ekranizaciji novijeg romana Stephena Kinga - Under the Dome za TV kuću Showtime. Ovo je dobra vijest za Kinga nakon što je zbog budgeta odbijeno snimanje njegovog remek-djela The Dark Towera. Serijal je baziran na gradiću u Maineu koji je nevidljivom kupolom odvojen od vanjskog svijeta.

Umjesto mini-serije, Under the Dome će biti kontinuirana serija, koja bi mogla ponoviti uspjeh Havena (baziranog na Kingovom The Colorado Kidu). Hoće li ovaj dvojac stvoriti još jednu hit-seriju, tek ćemo saznati.

Robocalypse je još jedna planirana ekranizacija, smještena u nama blisku budućnost gdje su roboti dio svakodnevice i pomažu u kućanstvu. Daniel H. Wilson je nakong gledanja Terminatora odlučio da dugo nismo imali robotsku apokalipsu, pa je u svojoj knjizi stvorio umjetnu inteligenciju Archos kojoj je cilj održavanje života na Zemlji. Robotska logika je zaključila da to znači objavu rata čovječanstvu i puno akcijskih scena i eksplozija. Spielberg će uz financijsku pomoć Foxa i DreamWorksa režirati a datum je već odobren za 3. srpnja 2013. godine.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona