Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Koga ćemo gledati u drugoj sezoni Igre prijestolja?

Autor: Belmorn

ned-and-robert-btsKao što smo i očekivali, nakon skupljenih 4,2 milijuna puta odgledane prve epizode i odličnih reakcija publike i kritike, odobreno je snimanje druge sezone Igre prijestolja.

Paralelno uz gledanje prve sezone slijedi nam godina ispunjena praćenjem priprema druge sezone prema knjizi Sraz kraljeva. Koje će casting odluke donjeti producenti Benioff i Weiss, gdje će snimati nove epizode i koliko će ih biti?

Autor serijala knjiga George R.R. Martin pisat će jednu epizodu za drugu sezonu, onu koja pokriva bitku kod Crnovode. Izrazio je nadu da Sraz kraljeva ima više epizoda, njih 12, budući da je knjiga obilnija sadržajem i stranicama.

Već smo vam pisali da Gemma Jackson obilazi Europu u potrazi za novim lokacijama za snimanje. Posjet Dubrovniku dao je nade hrvatskoj publici da će možda baš kod nas biti sniman dio serije.

Kad je riječ o seriji čiji uspjeh počiva dobrim dijelom na mudrom odabiru glumaca, moramo se pitati tko će glumiti ključne nove likove? Davos, Stannis, Melisandre i Brianne su redom veliki likovi koje upoznajemo u Srazu kraljeva.

Clash-of-Kings-stannis

Davos je jedan od likova kroz čije oči pratimo dio radnje druge knjige, iako sam po sebi ne radi puno. S vremenom postaje manje angažiran u priči pa se možemo nadati još jednom velikom imenu koje se može posvetiti projektu, a neće se morati sputavati narednim sezonama serije. Česti su prijedlozi publike Gary Oldman, Robert Carlyle i Tim Roth.

Stannis, ogorčeni brat kralja Roberta od ulaska u ring ostaje jedan od agresivnijih igrača Igre prijestolja. Glumačka imena koja fanovi žele povezati s njim su Mark Strong i Rufus Sewell.

Crvena svećenica Melisandre pomaže Stannisu u nastojanjima da preuzme Željezno prijestolje i unatoč svemu ostaje tajanstveni lik u serijalu. Nadamo se da će se to promijeniti u petoj knjizi A Dance with Dragons gdje postaje POV (point of view) lik. Za nju se često spominju Christina Hendricks i Tricia Helfer kao poželjni kandidati. Obje su izgledne, dok Tricia sigurno ima veće ambicije budući da je prošle godine već pokušala dobiti ulogu Cersei u seriji.

Posljednji veliki casting kojem se možemo nadati je ratnica Brianne. Njena uloga u seriji postepeno raste, a zbog specifičnog izgleda bi mogla biti najzahtjevnija za odabrati. Hoće li producenti uzeti muškobanjastu ali zgodnu Katee Sackhoff ili ostati vjerni knjigama i učiniti ju ogromnom i ružnom?

Tko su vaši favoriti? Pišite nam dolje u komentarima ili se pridružite raspravi u topicu na Eydis forumu.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona