goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

Trailer filma "The Tempest"

Autor: Belmorn

Tempest_caliban

Redateljica Julie Taymor primila se filmske adaptacije posljednje Shakespearove drame "The Tempest" o prognanom vojvodi i čarobnjaku Prosperu.

Ono što ovaj film odvaja od svih prijašnjih kazališnih, radio, TV i ostalih drama jest da ulogu Prospera tumači žena. Neobična odluka za priču koju inače krasi samo jedan ženski lik, Prosperova kći Miranda opravdana je odabirom Oscarovke Halen Mirren za ulogu čarobnice.

Radnja se unatoč promjeni spola protagonista ne mijenja, priča počinje kad Prospera prizove veliku oluju kojom na svoj pusti otok nasuče brod napuljskog kralja i njegove svite kako bi se sukobila sa svojim protivnicima. 

Izobličenog Calibana u The Tempestu tumači Djimon Hounsou, Ben Whishaw glumi Prosperinog pomoćnika Ariela, a Felicity Jones Mirandu, njenu kćer. Humoristični dvojac Trincula i Stephana pak glume Russell Brand i Alfred Molina.

Oni koji prate kulturu znaju da je ovog ljeta na Brijunima u sklopu Teatra Ulysses bila održana predstava "Oluja" u kojoj je Šerbedžija tumačio glavnu ulogu. Drugi, koji su skloniji žutilu, možda su to zapamtili samo po Angelini Jolie koja se zbog pritiska novinara ipak nije pojavila kao Šerbedžijina gošća.

Vizualna ekstravagantnost Julie Taymor već je poznata po filmovima Titus (također ekranizacija Shakespeara), Fride i Across the Universe koji inspiraciju crpi iz opusa The Beatlesa. Kao što je vidljivo iz trailera, ni njen najnoviji film nije zakinut po pitanju vizualne dinamičnosti i vatrometa. Film u stranim kinima počinje s prikazivanjem 10. prosinca.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona