Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Ron Howard ekranizra Kingov "The Dark Tower"

Autor: Belmorn

the_dark_tower.jpg

Vjerujemo da je mnoge obožavatelje Stephena Kinga obradovala vijest da će se njegov serijal The Dark Tower ekranizirati u obliku serije i tri filma.

Projekt vodi redatelj Ron Howard koji je Kingovu priču o revolverašu Rolandu Deschainu planirao početi igranim filmom, nakon kojeg slijedi jedna sezona serije. Nakon toga ide idući film, a poslije njega druga sezona serije koja će prikazati mlađe dane revolveraša, popraćene i u strip serijalu koji izdaje Marvel.

The Dark Tower mnogi smatraju životnim djelom horor pisca Stephena Kinga. Taj serijal, sačinjen od sedam knjiga pisanih u periodu od 1970. i 2004. godine, može se opisati kao križanac Tolkienovog Gospodara prstenova i Sergio Leoneovih špageti westerna. Glavni lik je posljednji pripadnik viteškog reda revolveraša koji na putu do Kule tmine putuje kroz mnoge svjetove i susreće brojne likove iz Kingovog opusa, uključujući i samog pisca. Time ova kombinacija westerna, magije i horrora služi kao vezivo autorove bogate bibliografije.

Prije nekoliko godina King je prava za seriju prodao J.J. Abramsu za pišljivih 19 dolara zbog velikog povjerenja u njegove sposobnosti, ali je ovaj u međuvremenu odustao od projekta jer se nakon Losta nije htio vezati uz nešto toliko dugoročno.

Tko će glumiti Rolanda još nije poznato, iako su glasine uglavnom spominjale Christiana Balea. Howard se još nije izjasnio oko konkretnog imena, ali je natuknuo da će to biti poznata zvijezda. Adaptaciju scenarija piše Akiva Goldsman, a producenti su Brian Grazer i Stephen King. Ovaj ambiciozni projekt koji spaja veliko platno i TV ekrane u kinima bi mogao biti već za dvije godine.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona